• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Crnogorac" odbio vakcinu - izgubio posao i šest miliona dolara: Sad može da tuži koledž na kom je radio!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Oglušio se o odluku koju je koledž donio još u avgustu, a koja je na snazi bila do prije neki dan.

 trener američki fudbal odbio da se vakciniše pa dobio otkaz Izvor: Profimedia

Nakon skoro dvije godine na klupi Vašington stejt Kuguarsa, američki trener crnogorskog porijekla Nik Rolović (42) dobio je otkaz! Razglo za to nije loša forma njegovog tima koji ima tri uzastopne pobjede već odbijanje da se vakciniše!

Nekadašnji profesionalac u američkom fudbalu još prije nekoliko mjeseci saopštio je čelnim ljudima koledža da se neće vakcinisati, a isti stav imali su i članovi njegovog stručnog štaba. Zbog toga su svi otpušteni, a američki mediji pišu da je Rolović bio najplaćeniji zaposleni na koledžu i da je primao 3,1 milion dolara po sezoni.

Možda će vas zanimati

Koledž je u avgustu donio odluku da svi zaposleni moraju da prime vakcinu ili će u suprotnom izgubiti svoj posao, a Nik Rolović je uložio prigovor na to. On se pozivao na vjersku pripadnost i tvrdio da zbog nje ne može da primi vakcinu, što je koledž odbio kao opravdanje.

''Iako sam ja donio odluku, poštujem da svaki pojedinac - trener, igrač ili član osoblja, može donijeti svoju odluku o vakcini protiv korona virusa. Neću dalje komentarisati svoju odluku'', izjavio je ranije Rolović, čiji tim ima skor 4-3.

Ova neobična situacija po prvi put se desila u istoriji američkog koledž fudbala, a Rolović i četvorica njegovih saradnika sada imaju 15 dana za žalbu. Teško je očekivati da ona bude prihvaćena i da trener crnogorskog porijekla bude vraćen na posao koji radi od januara 2020.

Inače, on je imao ugovor do početka 2025. godine, a godišnje je zarađivao oko 3,1 milion dolara. Po klauzuli koju je potpisao, Rolović je trebalo da dobije 60% cjelokupnog ugovora ukoliko mu koledž uruči otkaz bez razloga. Ipak, u Vašingtonu smatraju da je ovo dovoljan razlog za otkaz i neće isplatiti treneru oko šest miliona dolara za naredne tri godine. Ukoliko želi taj novac, moraće da sud...

Pretpostavlja se da je oko 90% zaposlenih i oko 97% studenata na koledžu Vašington stejt primilo dvije doze vakcine.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC