• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federerov ortak proziva - "ko će njih da gleda?" On bi Rodžera i Rafu: Novak je monstruozan, ali šta su ostali osvojili?

Autor Nebojša Marković

Nekadašnji švajcarcski teniser komentarisao je Završni masters u Torinu.

 Federerov-prijatelj-Djokovic-je-monstruozan Izvor: Profimedia

Ovogodišnji Završni masters igra se u Torinu, a nekadašnji teniser na nevjerovatan način je omalovažio sve učesnike - osmoricu najboljih na svijetu u ovom trenutku.

Švajcarac Marko Rose rekao je da igrače u Torinu "niko neće da gleda".

Na završnom turniru godine neće biti Rodžera Federera i Rafaela Nadala, a nekadašnji saigrač Švajcarca u Dejvis kup reprezentaciji istakao je da ne pamti kada je spisak učesnika na turniru bio lošiji.

Rose - koji je nedavno slučajno priznao da je Đoković bolji od Federera - na surov način je komentarisao činjenicu da nema velikih grend slem šampiona, iako za to učesnici turnira nisu uopšte krivi.

"Postoje nova lica, i istina je da bi moglo da bude lijepo, ali da li ste vidjeli Kaspera Ruda na grend slemu", zapitao se Rose, aludirajući da Norvežanin nikada nije otišao dalje od osmine finala na grend slemovima.

Švajcarac je rekao i šta publika želi, iako je njegov argument objektivno pogrešan.

"Šira javnost želi da vidi Nadala, Federera, Mareja, Stana Vavrinku. Ne momke koji su došli ovdje osvajanjem ATP 250 turnira. Daleko smo od velikog i uzbudljivog takmičenja koje se posljednjih godina igralo u Londonu. Iskren da budem, ne sjećam se završnog Mastersa sa tako slabom ponudom", rekao je Rose, zaboravljajući da pomene da se igrači poput Mareja i Vavrinke nalaze daleko od društva najboljih tenisera.

U Torinu će učestvovati samo dvojica grend slem šampiona, Novak Đoković i Danil Medvedev.

"U jedno vrijeme su tu mogli da budu Lendl, Edberg, Keš, Beker, Konors… Zatim Sampras, Agasi, Beker, Edberg, Kurije. Čak i 2001. i 2002, u godinama tranzicije, spisak učesnika je bolje djelovao", kaže olimpijski šampion iz 1992. godine.

On je prokomentarisao i uspjeh Đokovića u Parizu, istakavši da je Srbin prvi favorit i u Torinu.

"Ono što je postigao povratkom da osvoji Pariz je monstruozno. Ali svaki turnir je nova avantura. Završni masters je drugačiji i komplikovaniji", rekao je Marko Rose.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC