• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer ispao iz Top 10! Više ne pomaže ni ATP: Konačno se desilo - zbog njega mijenjali pravila, a on nije igrao!

Autor Dragan Šutvić

Švajcarski teniser već neko vrijeme ne pripada samom svjetskom vrhu, ali je tek ovo potvrda toga.

 tenis federer ispao iz top 10  Izvor: Profimedia

Kraj - Rodžer Federer (40) više i zvanično nije među deset najboljih tenisera svijeta!

Ono što je bilo poznato već nekoliko dana sada je dobilo potvrdu i na novoj rang listi koja je objavljena jutros. Iako je zbog promjene pravila i načina na koji se broje bodovi ATP štitio legendarnog tenisera, tome je došao kraj pa je od danas Federer 11. igrač planete.

Možda će vas zanimati

Čovjek koji je za dvije godine odigrao samo 19 profesionalnih teniskih mečeva tek sad je ispao iz društva najboljih zbog promjena koje su se u međuvremenu desile. Zbog problema sa koronom, otkazivanja turnira i nemogućnosti da svi teniseri putuju po svijetu ATP je uveo pravila koja su omogućila Federerov ostanak u vrhu.

Tako su se u prethodnom periodu umjesto samo jedne sezone za plasman na ATP listi računali rezultati iz posljednje dvije godine, pa je Švajcarac bio u prednosti u odnosu na druge kolege. Iako je rijetko igrao, on je na turnirima na kojima se pojavio imao povlašćen žrijeb, kao jedan od nosilaca iako to uglavnom nije zaslužio.

Pobjeda Huberta Hurkača nad Frensisom Tijafoom u Indijan Velsu završila je i tu sagu. Tada je postalo jasno, a sada i zvanično, da će Rodžer prvi put nakon 2017. godine biti van 10 najboljih igrača na svijetu, a da njegovo mjesto zauzima poljski teniser.

Inače, Federer je rekorder po broju nedjelja koje je proveo među desetoricom najboljih tenisera planete. Za sada je taj broj 967, drugi je Rafael Nadal sa 837 i njegov niz i dalje traje, a treći legendarni Džimi Konors koji je 817 nedjelja bio u Top10.

Novak Đoković je ''samo'' 702 nedjelje u Top10 na ATP listi, ali je mnogo bitnije da je danas započeo svoju 343. nedjelju na prvom mestu, po čemu je apsolutni rekorder u istoriji muškog tenisa! Srpski teniser sada ima 11.430 bodova, čak 1.800 više od drugoplasiranog Danila Medvedeva.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC