• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer odustao od Australije, ali nije zbog vakcine: Ne vjeruje ni da će igrati Vimbldon, penzija sve bliže!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Rodžer Federer ima velike probleme sa povredama u posljednjih pet godina, ali ne odustaje.

 Rodzer-Federer-ne-igra-na-Australijan-openu Izvor: Profimedia

Švajcarski teniser Rodžer Federer (40) sve je bliži kraju igračke karijere pošto zbog povreda ne može da pronađe pravi ritam, pa je objavio nove loše vijesti koje su zabrinule njegove navijače.

Zvanično je potvrdio da neće igrati na Australijan openu u januaru, a nije optimističan ni za dalje...

Federer je kazao da je situacija nije kao 2016. godine, zato je morao da bude strpljiv, pa su mu ljekari objasnili da će moći da počne lagano da trči tek u januaru naredne godine. Nada se da će poslije toga nastaviti da normalno trenira od marta i aprila, pa procjenjuje da bi mogao da zaigra na ljeto.

"Bio bih jako iznenađen da budem spreman da igram na Vimbldonu", rekao je Federer i dodao:

"Ovog ljeta odlučili smo da potpuno saniramo povredu meniskusa, što je zahtijevalo više vremena za oporavak. Doktori su otuda iskoristili priliku da liječe i moju hrskavicu. Kombinacija ove dvije intervencije zahtijeva strpljenje i opreznost. Uradio sam ovu operaciju kako bih opet mogao da skijam sa djecom ili da igram fudbal ili tenis ubuduće. Moja primarna motivacija bila je da se vratim normalnom načinu života. Ipak, želio sam da ovoj rehabilitaciji pristupim sa mentalitetom i tijelom vrhunskog sportiste".

KAKO ĆE ME PAMTITI?

"Po poslednjem setu na Vimbldonu u julu? Ili mojim grend slem trofejima i onom što ih je uzbuživalo dok su me gledali kako igram? Kladio bih se po ovom poslednjem. Već nekoliko godina sam prilično opušten u vezi toga. Ipak, razumem njihova osećanja...".

I pored svega, Federer i dalje negira da će se oprostiti od tenisa.

"Moja ambicija je da vidim za šta sam sposoban bar još jednom kao profesionalac. Borim se za to i vrlo sam motivisan. Osjećam podršku tima i porodice. Takođe želim da se oprostim na svoj način i na teniskom terenu. Zato sam dao sve u procesu oporavka. Imao sam slične izazove mnogo puta u karijeri. Ponekad i da javnost nije bila svjesna toga. Iako znam da se kraj bliži, želim da probam da igram velike mečeve. Znam da neće biti lako, ali pokušaću".

"Da budem jasan, moj život se neće srušiti ako ne igram ponovo u grend slem finalu. Ipak, to bi bio najljepši san ako se opet dogodi. U stvari, i dalje vjerujem u to. Vjerujem u tu vrstu čuda", poručio je Federer koji je ove godine proslavio 40. rođendan, a u posljednje dvije godine nije odigrao ni dvadesetak mečeva.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC