• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Objavljen spisak - Novak Đoković igra za Srbiju! Nole dolazi pravo iz Torina, evo ko ne ide!

Autor Haris Krhalić

Reprezentacija Srbije sprema se za veliko takmičenje, a selektor Viktor Troicki i prvi trener Dušan Vemić donijeli su važnu odluku

 srbija dejvis kup spisak Izvor: MN PRESS

Dejvis kup selekcija Srbije boriće se od 25. novembra do 5. decembra 2021. na finalnom turniru ovog prestižnog teniskog timskog takmičenja, Dejvis kupu koji će biti održan u tri grada (Madrid, Insbruk i Torino).

Selekcija Srbije smještena je u Grupu F sa Njemačkom i Austrijom, a međusobni mečevi igraće se u Insbruku. Tim Srbije ove nedjelje odrađuje finalne pripreme na terenima TC Novak u Beogradu uoči odlaska u Austriju.

Možda će vas zanimati

Na pripremama pod nadzorom selektora Dejvis kup tima Srbije Viktora Troickog učestvuju: Dušan Lajović (34), Filip Krajinović (42), Laslo Đere (51), Miomir Kecmanović (68) i Nikola Ćaćić (35. u dublu na ATP listi). Selektor Troicki danas je donio konačnu odluku i spisak selekcije koju čine pet igrača i koji će Srbiju predstavljati u ovogodišnjem finalnom takmičenju Dejvis kupa.

Put Austrije kreću Lajović, Krajinović, Kecmanović i Ćaćić, dok će se najbolji teniser planete Novak Đoković priključiti srpskom timu u Insbruku po završetku završnog Mastersa u Torinu.

"Nažalost, pravila ovog takmičenja su takva da možemo u timu imati samo pet igrača i zbog toga smo morali da presiječemo, da jedan igrač ovaj put sa nama ne ide na finalni turnir. Laslo neće biti u timu zbog uslova u koje idemo, od nadmorske visine do dvoranskih uslova koje ćemo imati za igru. Prvi trener naše reprezentacije Dušan Vemić i ja kao selektor presjekli smo i odlučili da u su ovom trenutku Kecmanović i Ćaćić bolja opcija. Ne otpisujemo Đerea, računamo na njega u budućnosti. Znam da mu je teško pala ova odluka, i sam sam bio u takvim situacijama, znam kako mu je i verujem da će naredne godine briljirati u ličnoj karijeri i biti bolji nego ikada", rekao je selektor Troicki.

Dejvis kup selekcija Srbije na put u Insbruk kreće u subotu 20. novembra. Prvi meč u grupnoj fazi Srbija igra 26. novembra protiv domaćina Austrije, dan kasnije slijedi susret sa reprezentacijom Njemačke.

U četvrtfinale plasiraće se prvoplasirane, kao i dvije najbolje drugoplasirane reprezentacije iz svih grupa.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC