• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kreće "domino efekat" zbog vakcine: Vimbldon i Rolan Garos kao Australijan open, mijenjaju pravila!

Autor Milutin Vujičić

Izgleda da će i ostali grend slem turniri uvesti obavezan dokaz o vakcinaciji kao uslov za učešće.

 Vimbldon i Rolan Garos kao Australijan open, mijenjaju pravila i uvode obaveznu vakcinaciju Izvor: Profimedia

Za učešće na predstojećem Australijan openu teniseri i teniserke će morati da prilože dokaz o vakcinaciji protiv korona virusa, a upravo zbog ovog uslova sve je izvjesnije da Novak Đoković neće učestvovati.

Srpski as ima do 6. decembra da saopšti odluku, a prema riječima njegovog oca najvjerovatnije će propustiti Australijan open pošto ne pristaje na ucjene. Ono što je loša vijest za Đokovića iz ove perspektive je da bi i ostali grend slem turniri mogli da prate rigorozne propise Australijan opena.

Možda će vas zanimati

 Američki novinar Adam Zagorija koji piše za ugledni "Forbs" preneo je nezvanične informacije koje bi mogle da natjeraju Đokovića da preispita svoj stav o učešću na Australijan openu jer tu nije kraj.

"Moguće je da će Rolan Garos i Vimbldon takođe pratiti isti trend i usloviti vakcinama učesnike turnira, što znači da bi Australijan open mogao da pokrene domino efekat", napisao je Adam Zagorija na svom Tvietru, s tim da je u ovom trenutku nemoguće znati šta će se dešavati do ljeta.

Za sada je izvjesno da u Melburnu neće popuštati kada je u pitanju obavezna vakcinacija protiv korona virusa, dok se još stidljivo spominje i dvosedmični karantin kao alternativa onima koji nisu vakcinisani.

Ipak, po riječima Srđana Đokovića i to je neprihvatljiva opcija za Novaka koji je devetostruki šampion Melburna.

Izvor: Profimedia

Upravo bi od od 17. do 30. januara 2022. godine mogao da juri grend slem rekord. Trenutno u svom vlasništvu ima 20, koliko Nadal i Federer, međutim baš na svom omiljenom turniru trebalo je da pokuša da ispiše istoriju tenisa, ali je trenutno vrlo neizvjesno da će se to i dogoditi.

Podsjetimo, Đoković je trenutno šampion sva TRI grend slem turnira za koje se u ovom trenutku govori da bi mogla da uvedu obaveznu potvrdu o vakcinaciji, što znači da bi osim šanse da osvaja trofeje izgubio i mnogo bodova.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC