• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nadala još peku porazi od Novaka - "Federer je moj najveći rival": Razbijao ga godinama, a sa Noletom nije tako mogao!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Španac se sprema za turnir u Abu Dabiju.

 Nadalu-najveci-rival-Federer-a-ne-Novak-Djokovic Izvor: Profimedia

Rafael Nadal se uskoro vraća na teniske terene, pošto će poslije dugog odsustva zbog povrede odigrati egzibicioni turnir u Abu Dabiju.

On je prije prvog meča na konferenciji za medije otkrio kako se osjeća, ali je istakao i da mu je najveći rival u karijeri Rodžer Federer, ne Novak Đoković.

Legendarni Španac je ove godine propustio Vimbldon, pokušao je da se vrati na turneji u SAD, ali je ponovo morao da dugo odsustvuje. Sada će napokon zaigrati u Abu Dabiju.

"Volim da igram ovdje, a da nije tako ne bih ni dolazio toliko puta. Lijepo je skloniti se malo od hladnog vremena u Evropi i provesti ovdje nekoliko dana. Uz sve to, turnir je dobar i navijači su sjajni. Za nas je ovdje sve lagano i možemo da uživamo u Abu Dabiju i istovremeno da se takmičimo sa sjajnim igračima. Teško je zamisliti bolji turnir za pripremu", rekao je Nadal.

Španac samo želi da bude zdrav i vjeruje da će ponovo osvajati najveće trofeje.

"Nadam se da ću igrati što više tenisa u narednoj godini jer ako budem igrao manje nego u ovoj, onda više i nisam igrač. Pozitivan sam i uvijek optimističan, a radim naporno da budem još spremniji. Teško je nakon nekoliko mjeseci van terena i znam da će oporavak biti težak, ali glavno i najbitnije mi je da ostanem zdrav. Ako budem u mogućnosti da se oporavljam dobro, da treniram i igram nekoliko sedmica u nizu, to će biti odlično. Još uvijek mogu da se borim za svoje ciljeve, zato i radim sve to. Još uvijek imam strast u sebi da igram i dajem sve od sebe da se borim za ono za šta sam se borio i ranije", rekao je Nadal.

I navijači su na ovom turniru imali priliku da postave jedno pitanje Nadalu. Prvo je glasilo: "Koga smatraš najvećim rivalom?"

"Federer i ja smo igrali mnogo puta, proveli smo mnogo sati na terenu i ako moram da izaberem jednog, onda će to biti Rodžer", rekao je Nadal.

Nadal i Federer su se u karijeri sastali 40 puta i Rafa u pobjedama vodi 24-16. Moguće i da je to jedan od razloga zašto nije odabrao rivalstvo sa Novakom Đokovićem - igrali su 58 puta, a Srbin vodi 30-28.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC