• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zverev ima plan kako da sruši Novaka! Hoće prvo mjesto odmah, ali prije toga je zapušio usta Federeru i Nadalu!

Autor Haris Krhalić

Zna se ko je najveći na svijetu, ne možete to da osporite!

 Zverev ima plan kako da skine Đokovića sa prvog mjesta Izvor: Profimedia

Aleksandar Zverev je u finišu prošle sezone ponovo pokazao da ima potencijal da bude među najvećim teniserima svoje generacije, a poslije odličnog finiša sezone apetiti mu rastu. 

Sledeća meta mu je titula na Australijan openu i svrgavanje Novaka Đokovića sa prvog mjesta!

Možda će vas zanimati

"Znao da nisam daleko od toga i znam da moram da osvajam turnire i grend slemove da bih bio prvi na svijetu. Ostaje i pitanje Novaka i Australije, ali naravno nadam se da će mu dozvoliti da igra. Postoje hiljade matematičkih kalkulacija, ali ako on ne bude igrao u Australiji i ja osvojio Australijan open biću prvi na svijetu! Ipak ne razmišljam sada o tome", rekao je Zverev.

Vidno je napredovao tokom prošle godine, a razlog za to je uglavnom mentalni. 

"Postao sam mnogo mirniji, nemam više 18 ili 19 godina. Mnogo bolje razumijem kakav je život i koliko je bitno da ostanem miran u nekim situacijama. Ali u igri je moj najveći napredak vezan za drugi servis, nisam šest mjeseci imao meč sa 20 duplih grešaka", otkrio je on. 

U narednoj sezoni očekuje novu veliku trojku koja će nastaviti da dominira. Federer i Nadal nestaju sa mape, a Novak je i dalje tu!

"Mislim da će naredna godina biti jako slična kao proteklih šest mjeseci. Ranije se pričalo o Nadalu, Federeru i Đokoviću, a u 2021. godini velike titule otišle su Medvedevu, Đokoviću i meni. Mislim da ni naredne godine neće biti drugačije", dodao je on. 

Više puta je ove godine pričao o tome kako želi da se takmiči sa Novakom, ali uvijek je isticao koliko ga poštuje. Sada je ponovio ono što je mnogima odavno jasno - da je Srbin najveći ikada. 

"Federer i Nadal su uvijek bili favoriti publike i medija, sa Novakom to nikada nije bio slučaj. Tako je, kako je. Ali u jednom trenutku je srušio sve njihove rekorde. Ima jednak broj grend slemova kao oni, više mastersa i više nedjelja na prvom mjestu. Jednostavno ima više svega, dobija ih u svim kategorijama. Ne možete to da ignorišete", zaključio je Zverev. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC