• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završila sam ovdje zbog Novaka! Oglasila se pritvorena Čehinja: Ne znam da li da kažem to otvoreno...

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Češka teniserka se prvi put oglasila poslije privođenja

 Ceska-teniserka-o-hapsenju-i-Novaku-Djokovicu Izvor: Profimedia/MN Press

Češka teniserka Renata Voračova lišena je slobode i smještena u imigrantski smještaj, u kojem je i Novak Đoković. Ona tamo neće ulagati žalbe i voditi borbu da ostane, već će odmah da krene kući, što je potvrdila i vlada njene zemlje.

Nakon što je i ona dobila potvrdu Teniske federacije Australije da može da dobije izuzeće i da uđe i nastupa iako je nevakcinisana, to izuzeće je izgubilo snagu čim je poništeno i Novaku.

Nakon svega, ona je privedena i osjeća se razočarano.

"Bila bi zaista duga priča kada bih počela da objašnjavam šta se sve dogodilo. Ali mogu da kažem da već dva dana ne radim apsolutno ništa osim što šaljem mejlove svojim advokatima, Teniskoj asocijaciji Australije i ljudima koji su zaduženi za vize. Tražim pomoć", rekla je ona.

"Uradila sam sve što sam mogla da uradim", izjavila je ona u telefonskom javljanju iz Park hotela u Melburnu, u kojem su pojedini zadržani čak devet godina.

"Očigledno je Teniska asocijacija Australije dala loše smjernice, što je zaista uznemirujuće. Htjela sam da se fokusiram na tenis, a ne na vize, karantin. Zaista je čudno da sam ovdje provela nedjelju dana, odigrala sam meč, a onda su došli po mene".

NE BIH HTJELA DA OVO OPET DOŽIVIM

Na pitanje šta sada želi da uradi i da li će se žaliti, ona je odgovorila odrično.

"Ne. Boravak u pritvoru u četvrtak bilo je dovoljno za mene, iskreno. Provela sam nekoliko sati tamo, dok nije pao mrak. Ne bih htjela da ikad više prolazim kroz nešto slično. I uopšte nema garancija da će ova odluka biti poništena. Morala bih da se prijavim za drugu vizu i da čekam u hotelu nedjelju dana, bez treninga. Čak i kada bi mi to uspjelo, igrala bih prvi meč poslije samo dva dana, što nema mnogo smisla za mene".

Kako je izgledalo ispitivanje?

"Ne mogu da kažem da su bili zli prema meni. Ali nisam bila spremna za sve što se dogodilo. Osjetila sam se kao u akcionom filmu i uopšte nije bilo ugodno... Od kada sam došla u Melburn, pažljivo su gledali moje dokumente i nisu pravili frku ni oko čega. Granična policija me je odmah pustila. Samo sam se zadržala kod zvaničnika Viktorije, koji su slali moje papire na neko drugo mjesto. Ali i oni su bez ikakvih problema potvrdili da mogu da uđem.

NADAM SE DA ĆE NOVAK USPJETI

Izvor: MN PRESS

Na konstataciju sagovornika da je i njen slučaj dio "lova" na Novaka Đokovića, koji je od srijede u pritvoru, Čehinja je odgovorila iskreno:

"Ne znam da li to smijem da kažem otvoreno, ali mislim da je tako. Ne shvatam zašto su došli po mene poslije nedjelju dana i rekli 'Slušaj, ono što je bilo više ne važi'".

Upitana zašto neće da ostane i da se bori za svoja prava, odgovorila je pomenuvši i Novaka.

"Imam neke informacije. Ne znam da li bi to bilo šta promijenilo. Nadam se da će Đoković uspjeti na sudu u ponedjeljak. Ali u mom slučaju, sve bi trajalo nekoliko dana duže. Ne želim da gubim vrijeme u političkom ratu koji se ovdje odvija iza zavjesa. Mislim da je federalna vlada zbog Đokovića našla izgovor u protokolima Viktorije. Sada Đokovićevi advokati isto tako mogu da nađu rupu u federalnim propisima Australije".

Da li želi da Novak uspije na sudu?

"Sa jedne strane, završila sam ovdje zbog Novaka i nisam jedina. Više izuzetaka je odobreno. Sa druge strane, hoću da njih puste da igraju. Mi smo sportisti, došli smo ovdje zbog tenisa i nismo tu da bismo rješavali njihove lokalne razmirice. Pročitali smo pravila, ispunili uslove i primili izuzeće poslije dugog procesa. Zato ne vidim razlog zašto bi trebalo da sjedimo ovdje u hostelu. To mi je prilično tužno", dodala je Čehinja, pred kojom je povratak u Evropu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC