• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sad će deportovati Novaka i sebi dijeliti medalje: Bivši premijer Australije raskrinkao sve - Mi smo banana republika!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Bivši premijer Australije objasnio je zašto Skot Morison i njegov ministar Aleks Houk toliko čekaju na odluku.

 kevin rad o novaku đokoviću bivši premijer australije Izvor: YouTube/Australian Open TV/ABC News (Australia)/Screenshot

Srpski teniser Novak Đoković već pet dana čeka odluku ministra za imigracije Aleksa Houka koji ima moć da ga deportuje iz zemlje, čak iako je srpski as pobijedio australijske vlasti na sudu i dobio dozvolu da ostane u Melburnu.

Sve više se priča o razlozima zbog kojih se odluka toliko čeka, ali bez ikakve sumnje po sredi je politika. To je potvrdio i bivši ministar Australije u autorskom tekstu. Kevin Rad, koji je od 2007. do 2010. godine bio premijer Australije, optužio je vladu Skota Morisona da Đokovića koristi kao distrakciju zbog katastrofalnih situacije sa korona virusom.

Možda će vas zanimati

"U nedjelji od Đokovićevog dolaska u Australiju, korona virus je ubio više Australijanaca nego požari iz 2009. godine", napisao je Kevin Rad i za to optužio politiku Skota Morisona.

Australijanci sada imaju i po 150 hiljada zaraženih dnevno, a sve pošto su odlučili da probaju da "žive sa virusom", nakon čega je porastao broj hospitalizacija do granica pucanja, pa su redovi za testiranje ogromni, nedostaje im vakcina, ali čak su prazne i police u prodavnicama.

"Zato kad god je Đoković u vijestima - oni 'bacaju koske' jedni drugima u kancelariji premijera. Pokušavaju da što više iskoriste ovu situaciju, bez obzira na reputaciju Australije", napisao je Rad i dodao:

"Uostalom, zašto bi inače ministar za imigracije Aleks Houk toliko čekao kada se priča da se već sve zna?"

Anketa

Da li će deportovati Novaka?

  • Da, čini se da hoće

    60% (18)

  • Ne, nema šanse

    40% (12)

Da li će deportovati Novaka?

Rezultati


Bivši premijer Australije poručuje da je cijela situacija sa Novakom Đokovićem jedna "nacionalna i međunarodna sramota" i da potvrđuje da više nisu zemlja u kojoj važe zakoni nego "banana republika" u kojoj se političari reaguju na osnovu ličnih prohtjeva.

Rad dodaje i da bi Australijanci sigurno više voljeli da imaju premijera koji se bavi spašavanjem života, a ne jednim teniserom i pitanjem da li je loša osoba zbog toga što se nije vakcinisao.

"Sada kada se najvjerovatnije bližimo deportaciji Đokovića možemo da očekujemo da će Morison da se isprsi i da traži od naroda Australije da mu daju medalju. Ali, Morison bi morao da zna da premijeri ne dobijaju aplauze za čišćenje nereda koji su sami napravili", poručio je Rad i dodao:

"Nažalost, vlada je organizovala takmičenje u popularnosti između onih koji vole Đokovića i žele da igra i onih koji ga ne vole i žele da ga protjeraju iz zemlje."

Za kraj dodaje da Australija prije svega što prije mora da se vrati poštovanju svojih zakona kako bi izašla iz krize sa pandemijom.

Do tada, srpskom asu ne preostaje nego da trenira...

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC