• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovaj Novakov rekord je Nadalova najveća želja!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Španac je mogao da se upiše zlatnim slovima u istoriju u nekoliko navrata, a jednom ga je i Novak surovom lekcijom spriječio da to uradi. Sada bi mogao da se pridruži Srbinu ukoliko slavi na njegovom omiljenom grend slemu.

 Rekord Novaka Đokovića koji želi Rafael Nadal Izvor: Fonet/AP/Andy Brownbill

Rafael Nadal se ponovo vratio! Prošle godine su ga mnogi otpisali da neće više nikad biti onaj stari, a sada je favorit da postane apsolutni rekorder po broju grend slem trofeja i osvoji 21. turnir "velike četvorke". Za tako nešto moraće da pobijedi Matea Beretinija, a onda i pobjednika meča Danil Medvedev - Stefanos Cicipas.

Ali osim što bi mogao da time iza sebe ostavi Novaka Đokovića i Rodžera Federera, Nadal bi trijumfom na Australijan openu sustigao najboljeg tenisera svijeta u još jednom rekordu!

Ukoliko Nadal osvoji turnir u Melburnu, ne samo da će imati najviše grend slem trofeja, već će i on uspjeti da svaki grend slem osvoji po bar dva puta!

U tome je prvi u istoriji tenisa tokom 2021. godine uspeo Novak Đoković, kada je osvojio Rolan Garos pobjedama nad Nadalom i Stefanosom Cicipasom u završnici i turnira i uradio nešto što niko prije njega nije.

A Nadal je mogao da taj rekord prigrabi u čak tri navrata pre Srbina! Zapravo, godinama se čekalo kada će neko konačno osvojiti svaki grend slem po dva puta, a Nadal je svoje prilike u Australiji imao čak tri puta.

Anketa

Može li Beretini da pobedi Nadala?

  • Nema šanse

    30.43% (7)

  • Može i da osvoji turnir!

    21.74% (5)

  • Mislim da ima šansu protiv Nadala

    47.83% (11)

Može li Beretini da pobedi Nadala?

Rezultati

Sada već davne 2014. je je imao po bar dva trofeja na svim slemovima osim u Melburnu, a u finalu je izgubio od Stena Vavrinke 1:3, kada je imao problema sa povredom.

Tri godine kasnije, ponovo je stigao do finala, ali ga je tom prilikom Federer savladao u pet setova u meču koji je bio repriza finala iz 2009.

No, posljednju priliku za osvajanje drugog Australijan opena, Nadal je dobro zapamtio. Pretrpio je tada možda i najteži poraz u karijeri, kada ga je Đoković "počistio" sa terena, dozvolivši mu tričavih osam gemova - bilo je 6:3, 6:2, 6:3.

Izvor: Profimedia

Istina, Nadal mu se 2020. osvetio još ubjedljivijom pobjedom u finalu Rolan Garosa, ali i Đoković je 2021. uzvratio na njegovom omiljenom grend slemu.

Pobijedio ga je drugi put na pariskoj šljaci, što niko nikada nije uspio, a potom i podigao trofej, za "dvostruki karijerni grend slem". Sada će Nadal pokušati da konačno uradi ono što je mogao prije Novaka.

I to baš kad Novaka nema da ga zaustavi...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC