• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bivšem treneru Novaka Đokovića prijeti 7 godina zatvora: Beker "muljao" sa imovinom, a hit je kako će se braniti na sudu

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Boris Beker je u velikom problemu.

 Boris-Beker-zatvor-sedam-godina Izvor: Profimedia

Legendarni njemački teniser Boris Beker (54), inače i bivši trener Novaka Đokovića, ponovo je u problemu sa zakonom i prijeti mu kazna do čak sedam godina zatvora!

Dobro je poznato da već duže vrijeme Beker ima finansijskih problema, prije pet godina proglasio je proglasio bankrot, a sada je novi haos nastao zbog toga što nije poštovao naredbe tamošnjih vlasti. Otkriveno je da je "sakrio" svoje finansijske podatke, odnosno sakrivao je imovinu od stečajnih izvršitelja u Engleskoj i Njemačkoj.

Na saslušanju u Lozani izjasnio se sa "nisam kriv", a u optužnici su čak 24 sporne tačke zbog kojih će Beker morati da izlazi pred sudije i dokaže da je zaista nevin.

Beker je sakrivao porijeklo svoje imovine, a ukoliko se to dokaže na sudu - završiće iza rešetaka.

"Ja sam pozitivna osoba i vjerujem u englesko pravosuđe. Napet sam i nervozan, ali nema panike. Uspjeli smo iskoristiti zemlju koju sam imao na Majorci kako bismo u potpunosti otplatili dug koji smo imali prema banci. Bio sam teniser i nisam studirao ekonomiju ili pravo. Zbog toga sam poslije igračke karijere zavisio od advokata i menadžera koji mi očigledno nisu davali dobre savjete", rekao je Beker i dodao:

"Napravljeno je puno grešaka i još plaćam račune zbog toga".

Suđenje inače počinje 21. marta u Londonu, a o njegovoj sudbini odlučivaće sudija Debora Tejlor, koja je inače u zatvor poslala Džulijana Asanža, odnosno još 12 članova porote.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC