• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Medvedeva će izbaciti sa Vimbldona zbog rata?

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Medvedev je već rekao šta misli ratu, ali to izgleda nije dovoljno.

 Uslovi pod kojima Medvedev može da igra na Vimbldonu Izvor: Profimedia

Danil Medvedev našao se u nezavidnoj situaciji pošto je njegova država Rusija izvršila vojnu invaziju na Ukrajinu, pa se zbog toga spominjalo da bi mogao da bude suspendovan iz tenisa na neko vrijeme - baš kao što su fudbalska reprezentacija i mnoge druge nacionalne selekcije.

Za sada je Rusija "samo" izbačena iz Dejvis kupa, i njihovo mjesto je zauzela Srbija, ali ni Danil ne krije da postoji opasnost da u skorije vrijeme dobije još neke zabrane. Svakako se nada da se to neće desiti, međutim...

Nove informacije iz Velike Britanije govore da bi Medvedevu moglo da bude uskraćeno pravo da nastupi na Vimbldonu što bi bio veliki udarac na njega i ambicije da ostane najbolji teniser svijeta. Medvedev bi mogao da bude suspendovan sa turnira samo zato što je Rus, što bi bio veliki presedan u istoriji "bijelog sporta".

Novinar britanskog "Tajmsa" Kris Smit saopštio je da će Medvedevu najvjerovatnije zabraniti da učestvuje na Vimbldonu ako ne ispuni dva uslova; prvi je da obezbijedi garancije da ne podržava Vladimira Putina, a drugi da nikako ne maše zastavom Rusije tokom turnira, što mu vjerovatno neće biti veliki problem jer je ATP prethodno sklonio sva obilježja njegove države, čak i sa zvanične ATP liste.

Biće zanimljivo vidjeti kako će to Danil Medvedev garantovati da se odriče politike Vladimira Putina i kako će to uticati na njegov status u domovini, a podsjetimo da je prethodno potpuno transparentno poručio da je protiv rata.

Britanski ministar sporta Najdžel Hadelston rekao je da razgovara sa Vimbldonom o svim ruskim teniserima i da će uskoro biti poznata njihova na Vimbldonu. Turnir koji se igra na travi ove godine se održava od od 27. juna do 10. jula, a zanimljivo je da Medvedev nikada nije prošao osminu finala.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC