• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak može na Vimbldon! Legenda otkriva zašto: Britanci mu ne mogu ništa - napadaju ga, ali zbog ovoga će braniti titulu

Autor Haris Krhalić

Proslavljeni teniser misli da Srbin neće imati problema oko dolaska u London.

 Novak Đoković će ipak igrati na Vimbldonu Izvor: Profimedia

O Novaku Đokoviću se ponovo priča. Nakon intervjua za britanski "BBC" u kojem je rekao da ga neće prisiliti na vakcinu, ne stišava se bura oko najboljeg tenisera svijeta.

Đoković je istakao da zna zašto je deportovan iz Australije, a novinar koji je sa njim vodio intervju, objasnio je da je Novakova želja bila da se distancira od antivaksera. Iz Britanije su uslijedile žestoke kritike u kojima se ističe da "Đoković nije mučenik", ali kako stvari stoje - na njihovom Vimbldonu će moći da učestvuje!

To je potvrdio i Tim Henman, proslavljeni britanski teniser, člana komiteta "Ol Ingland kluba", koji je i organizator turnira.

"Mislim da neće biti problema", počeo je Henman za "BBC Radio 4", upitan da li bi Đoković mogao da ima problema da zaigra na ovogodišnjem Vimbldonu.

"U ovom trenutku se vlada pita. Da bi neko ušao u Veliku Britaniju u ovom trenutku, slijediće njihove smijernice, a te smijernice slijedi i turnir", rekao je Britanac.

Trenutna pravila u Ujedinjenom Kraljevstvu su takva da putnici koji ulaze u zemlju moraju da se testiraju protiv korona virusa prije i poslije dolaska, da popune formular o boravištu, ali ne moraju da idu u karantin niti moraju da budu vakcinisani.

Izvor: Profimedia

Upitan da li bi bio spreman da žrtvuje i nastup na Vimbldonu ukoliko bi mu se tražila vakcinacija, Đoković je odgovorio sa "da". Henman je prokomentarisao te njegove riječi.

"Razumijem njegovu zabrinutost. Ponovio bih da je apsolutno njegova stvar da li ima vakcinu ili ne. Kao bivši igrač i ljubitelj tenisa, to vjerovatno nije bilo ono što sam želio da čujem u tom intervjuu, ali vjerovatno je ono što sam očekivao. Kako je sam slobodno priznao, biće mu strogo ograničeno gdje može da putuje i samim tim i da igra bez vakcine. Time što sebi oduzima priliku da se takmiči na grend slemovima, on sigurno ugrožava svoje šanse da bude najveći igrač svih vremena i mislim da to dovoljno govori o njegovoj hrabrosti, uvjerenju i stavu da je to ono što je najbolje za njega. Mogli biste da pomislite da će vrlo malo toga uticati na njegovo mišljenje", naveo je Henman.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC