• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tu je kuhinja, za one posebne kao što je moj brat Novak: Spektakl pred Serbia Open, pogledajte šta čeka tenisere! (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Teniseri će na raspolaganju imati vrhunski uređene svlačionice, teretanu, kuhinju...

 Pripreme za Serbia Open se privode kraju Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Pripreme za spektakl su u toku. Teniski centar "Novak" biće domaćin "Serbia opena", takmičenja koje se održava od 17. do 24. aprila na Dorćolu. Elitu će predvoditi Novak Đoković, dolaze i Dominik Tim, Andrej Rubljov, Gael Monfis, Karen Hačanov, Fabio Fonjini, Miomir Kecmanović...

Tim povodom je direktor turnira Đorđe Đoković organizovao obilazak terena i svega unutar samog kompleksa. Novinari su imali priliku da vide gdje će se igrati mečevi, odnosno kako izgledaju teretana, svlačionice i ostali objekti.

Sve je počelo od okolnih terena na kojima će se takođe igrati mečevi.

"Na terenima 1 i 2 će se igrati mnogi mečevi, zagrijavaće se ovdje mnogi za mečeve na Centralnom terenu. Pozivam sve da dođu, da prisustvuju. Od 17. aprila je otvoren ulaz na startu kvalifikacija. Biće nam tu i dublovi, stižu Pavić i Mektić, braća Sabanov takođe", počeo je Đorđe Đoković u razgovoru sa medijima.

Posebno oduševljenje izazvala je loža u kojoj će biti smješteni igrači.

"Ovdje će biti loža u kojoj će biti smješteni igrači, biće gotov do srijede, biće obogaćen sa dosta zelenila i zabavnih sadržaja. Igrači će tu provesti najviše vremena, biće i kuhinja tu. I za one sa specijalnom ishranom kao što je moj brat Novak. Gledamo da iz godine u godinu napravimo korak dalje, da ugođaj za igrače bude što bolje. Imaće ukupno oko 700 kvadrata za korišćenje, samo da bude lijepo vrijeme."

U blizini terena je i teretana.

"To je jedna od najmodernijih teretana na svijetu. Udarili smo sve da omogućimo igračima što bolji ugođaj i da bude kvalitetno sve. Tu je i atletska staza."

Za kraj obilaska ostavljen je glavni teren.

"Kapacitet Centralnog terena je povećan na 8.500 mjesta, sad imamo zelenu umjesto plave boje koja je bila prošle godine. Izgledaće sve mnogo ljepše kada budu pune tribine. Pokrenuli smo i akciju da za svaku prodatu kartu planiramo da zasadimo drvo. Biće posađeno oko 45.000 sadnica ove godine."

Kada je u pitanju priprema za takmičenje, Đorđe ne krije da je želio da stvari teku brže.

"Zadovoljan sam kako teku pripreme, malo kasnimo zbog problema sa vremenom, biće sav gotovo do srijede. Prvi dolazi Dominik Tim pošto ne igra u Monte Karlu. Ovo je dobra prilika da se Beograd stavi na mapu svijeta i da svakim kadrom prikažemo Srbiju u što boljem svjetlu."

Kada je "vajld kard" u pitanju jednu od pozivnica dobiće Hamad Međedović, ostale nije Đorđe želio da otkriva.

"Saopštićemo specijalne pozivnice pred žrijeb. Nama je cilj da to budu domaći teniseri, polaznicima teniskog centra Novak. Što se žrijeba tiče zvaćemo sve koji budu tu da dođu na žrijeb."

Novinare je zanimalo i kakve su šanse da se rang turnira poveća sa 250 na 500 poena.

"Ako gledamo komentare i ocjene od prošle godine ništa nismo morali da mijenjamo, ali jesmo. Želimo da napredujemo, ispunili smo brdo uslova. Sada je na ATP da napravi potez, na listi smo prioriteta da dobijemo ATP 500. Nadam se da ćemo je dobiti u narednim godinama", zaključio je Đorđe Đoković.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC