• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hoće da se takmiči i sa 50 godina! Ovo je plan najvećeg u istoriji - mijenja rad u teretani!

Autor Dragan Šutvić

Ne planira da posustane.

 roni o'saliven želi da igra sa 50 godina  Izvor: YouTube/Snooker Planet

Šestostruki svjetski šampion u snukeru Roni O'Saliven (46) rekao je da radi na promjeni fitnes programa kako bi uvećao šanse da se takmiči i kao 50-godišnjak, prenijela je Beta.

O'Saliven, koga smatraju najboljim snukerašem svih vremena, plasirao se u drugo kolo Svjetskog prvenstva u Šefildu, pošto je pobijedio Dejvida Gilberta sa 10:5.

On je u 46. godini u dobroj formi, pošto redovno vježba i trči, a kako je rekao, na ideju o promjeni načina vježbanja došao je poslije razgovora sa čuvenim bivšim bokserom Berijem Makgiganom.

Možda će vas zanimati

"Pokušavam da promijenim program rada u teretani. Umjesto da mnogo trčim, dižem tegove da ojačam kosti i gornji dio tela. Gledam 50-godišnjake, izgledaju mi staro i krhko. Razgovarao sam sa Berijem Makgiganom i rekao mi je da su tegovi pravi način da ostanem snažan. Ako namjeravam da igram toliko dugo, onda moram da pazim kako treniram. Umjesto da trčim i izgledam kao ti, moram da ličim više na Arnija (Švarcenegera)", rekao je O'Saliven za Bi-Bi-Si (BBC).

O pobjedi protiv Gilberta, O'Saliven je rekao da je to više bila "mentalna zagonetka za rješavanje", nego stvar tehničke prirode.

"Više ne ocjenjujem svoje nastupe. Ostavljam ih tamo i prelazim na sljedeći meč. Ono što sam radio tokom godina sakupio sam u kutiju za alate i iz nje sam izvlačio ključeve, čekiće, samo sitnice koje će pomoći. Ovo je bila više mentalna stvar, posao koji sam radio sa doktorom Stivom Pitersom tokom godina", naveo je šestostruki svjetski šampion.

"Kada si starac poput mene, oslanjaš se na iskustva i ono što si naučio i kažeš: 'Ovo će uspjeti, ovo možda neće uspjeti, probaj ovo, probaj ono, probaj da ne paničiš'. To je najteža stvar", dodao je on.

Govoreći o današnjem meču, O'Saliven je rekao da dobra igra ne garantuje pobjedu.

"Igrao sam užasno i osvojio ovaj turnir i neću da sjedim ovdje i mislim da ne mogu da ga osvojim ako ne igram dobro. Svašta može da se dogodi. Nastaviću da se motam okolo", naveo je on.

O'Salivenu nedostaje jedna titula svjetskog prvaka kako bi se izjednačio sa rekorderom Stivenom Hendrijem.

On je rekao da nije koncentrisan na rekorde i našalio se da bi mu bilo bolje da se koncentriše na nešto drugo, kako ne bi nervirao kolegu Hoseina Vafeija, koji je uoči početka Svjetskog prvenstva rekao da bi O'Saliven trebalo da se povuče i da nije mnogo uradio za sport.

"Ne brinu me rekordi. Svi pričaju o sedmoj. Hendri je bio moj heroj i zapravio bih volio da zadrži rekord. Imam dovoljno rekorda, ali ne želim o njima zbog Hoseina Vafeija. Ostaću skroman i reći da sam ovdje da uživam u mom snukeru, da se zabavim i uživam", rekao je O'Saliven.

On će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz duela Marka Alena i Skota Donaldsona.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

(Beta)

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC