• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rus iz Beograda brutalno odgovorio Vimbldonu! U Beogradu se bori za titulu, a sada je napao Engleze!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ruski teniser Andrej Rubljov kaže da je pregovarao sa organizatorima Vimbldona o eventualnom učešću i da njihova ponuda "nema logike".

 poruka andreja rubljova vimbldonu Izvor: Profimedia

Zbog sporne odluke koju je donio Vimbldon već su se oglasili Novak Đoković i ATP, ali djeluje da će biti jako teško izboriti se za dozvolu ruskim i bjeloruskim teniserima. Po odluci trećeg grend slem turnira - takmičari iz ove dvije zemlje neće moći da igraju ove sezone!

Ta odluka iznervirala je Andreja Rubljova, koji je u međuvremenu pokušao da se dogovori sa Britancima i nekako sebi obezbijedi učešće na najslavnijem teniskom turniru.

Možda će vas zanimati

Poruku o tim pregovorima, ali i samoj odluci Vimbldona, poslao je iz Beograda. Nije bio nimalo nježan prema Britancima koji su njemu i brojnim drugim igračima zabranili učešće.

"Nema pravog dogovora. Tako, samo ću govoriti iz srca i o onome što osjećam. Objavio sam jednu objavu o tome, oglasiću se sada i više neću govoriti o tome. Nadam se da će sve učiniti jasnijim i neću više odgovarati na ova pitanja. Prije svega, ja nisam politički opredijeljen. Ne pratim ništa, ne čitam novine i vijesti. Radim naporno kako bih igrao tenis i to je moj posao. Pokušaću da objasnim kako se osjećam. Uradiću to jednostavnim jezikom jer ne znam sofisticirane riječi na ove teme", rekao je Rubljov na početku konferencije.

Rus je nastavio da objašnjava situaciju u kojoj se našao.

"Juče sam razgovarao sa ljudima iz Vimbldona, razgovarali su sa nekoliko igrača o situaciji i kako bismo našli neko rješenje. Da budem iskren, razlozi koje su nam dali... Nema nikakve logike u onome što su ponudili. Ako se zalažu za slobodan svijet, slobodu govora i demokratiju, mislim da i mi to nudimo Vimbldonu. Ima smisla i nadam se da će razmisliti o tome, da daju šansu da se odabere, želimo li ili ne želimo da igramo", kaže ruski teniser.

On ima i zanimljivu ideju, da teniseri i teniserke iz Rusije i Bjelorusije doniraju osvojeni novac!

"Pokušavao sam da objasnim da ako hoćemo zaista da pomognemo,... Ako postoji zvanični dokument, mogao bih da ga potpišem i poklonim sav novac od nagrade humanitarnim organizacijama, porodicama i djeci koji pate. Ovaj novac može da bude oko milion funti, toliko niko iz sporta nije donirao. Tenis bi bio prvi koji bi donirao taj novac, a Vimbldon bi dobio slavu i poštovanje od svih. Mi želimo da se takmičimo, a ne da govorimo o politici. na kraju, ja sam Rus, tamo sam rođen, tmao sam živio i želim da pokažem da smo dobri ljudi", rekao je Andrej.

Dok ne bude znao da li ipak postoji šansa da igra u Londonu, Andrej će se u Beogradu boriti za titulu. Danas je obezbijedio plasman u četvrtfinale turnira iz serije 250.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC