• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srpski teniser je najbolji na svijetu - niko nema više pobjeda od njega: Razbio još jednog favorita, za novo polufinale!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi Miomir Kecmanović upisao je i 24. pobjedu od početka teniske sezone, a ovo je već šesti turnir na kojem ima zapažen rezultat.

 miomir kecmanović u polufinalu atp turnira u minhenu Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Nastavlja se impresivna forma Miomira Kecmanovića!

Mladi srpski teniser cijele sezone igra kao u transu, a na turniru u Minhenu igraće i prvo ATP polufinale ove sezone. Do njega je stigao nakon pobjede nad Nikolozom Basilašvilijem (7:6, 6:2), teniserom koji je trenutno 19. na svijetu.

Možda će vas zanimati

Čovjek koji je prethodne sezone osvojio turnir na šljaci u Minhenu pružio je jak otpor Kecmanoviću u taj-brejku prvog seta, ali u drugom nije imao nikakve šanse protiv raspoloženog Srbina.

Posao u četvrtfinalu bio je gotov za sat i po vremena, ali treba istaći da je teniser iz Gruzije igrao veoma dobro u prvom setu. Početak meča obilježila je nervoza i čak četiri brejka u prvih šest gemova, da bi Kecmanović bio smireniji u završnici.

Propustio je jednu set loptu na servis Nikoloza, ali kada je set otišao u taj-brejk on je igrao kao da je mnogo iskusniji od rivala.

Prednost koju je stekao na najbolji način je iskoristio u drugom setu. Gruzijski teniser poznat je po oscilacijama u toku mečeva, a Miomir je sigurnom igrom riješio pitanje pobjednika, uz dva napravljena brejka u drugom dijelu igre. Protivniku nije ostavio ni promil šanse da se vrati u meč.

To je jasan znak da Kecmanović odrasta i da će u narednim godinama biti u samom vrhu svjetskog tenisa. Ove godine se u društvu najboljih nalazi zbog ogromnog broja pobjeda koje ima.

Srpski teniser je u prva četiri mjeseca sezone upisao 24 pobjede na ATP turnirima, a po tom učinku dijeli prvo mjesto sa Stefanosom Cicipasom!

Kecmanović je ove sezone igrao četvrto kolo Australijan opena, a zatim četvrtfinala na turnirima u Riju, Indijan Velsu, Majamiju i Beogradu, gdje je ispao od Novaka Đokovića. Ovog puta napravio je korak više, a za finale će se boriti protiv boljeg iz meča Van de Zandshulp - Rud.

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC