• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rus ne igra, a može da skine Novaka - Đoković u Madridu ostaje bez prvog mjesta? Poznato šta Srbin mora da uradi!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković će imati veoma težak put do trofeja u Madridu, ali za ostanak na čelu ATP liste ne mora da pobijedi sve rivale u Španiji.

 Novak-Djokovic-moze-da-izgubi-prvo-mesto Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković pokazao je na Serbia openu da se vraća u formu, pa njegovi navijači uz mnogo optimizma čekaju predstojeće turnire na šljaci. Nakon što se kratko zadržao u Crnoj Gori, gdje je trenirao sa mladim srpskim teniserom, Novak bio gost na svadbi svog kuma, a zatim krenuo dalje.

Sljedeća stanica na ATP turu je Madrid, u kojem je dočekan uz oduševljenje navijača. Najbolji srpski sportista igraće turnir u glavnom gradu Španije kao pripremu za Rolan Garos, a zanimljivo je da može da izgubi prvo mjesto na listi iako njegov najbliži rival ne igra ovaj turnir!

Danil Medvedev se oporavlja od operaciju kile i tek je počeo lagano da trenira, a čudnim spletom okolnosti mogao bi da bude prvi teniser svijeta od 9. maja. Razlog za to je brisanje bodova iz prethodnih sezona, a kako ruski teniser uopšte ne voli da igra na šljaci, Novak će ostati bez većeg broja bodova.

Trenutno srpski teniser ima 8.400 bodova, dok je Danil Medvedev na 8.080 i to će se sigurno promijeniti naredne nedjelje.

Novaku se oduzima 500 bodova, dok će Danil ostati bez 90 poena, pa srpski teniser mora da pobjeđuje kako bi ostao na čelu ATP liste. Ovog puta će mu za čuvanje prvog mjesta biti dovoljno da se plasira u treće kolo turnira, odnosno da osvoji 90 bodova u Madridu.

Srpski teniser je dobio težak žrijeb za turnir u glavnom gradu Španije, ali čini se da to neće biti pretežak zadatak. Novak je slobodan u prvom kolu, dok u drugoj rundi igra protiv boljeg iz meča Gael Monfis - Karlos Himen. Ukoliko preskoči i tu prepreku, ostaće na vrhu još neko vrijeme.

Novak Đoković će u ponedjeljak započeti svoju 368. nedjelju na vrhu liste. U muškoj konkurenciji mu nema ravnih, pošto Rodžer Federer ima tek 310, a naredni izazov za srpskog tenisera je Njemica Štefi Graf koja je svojevremeno 377 nedjelja provela na čelu karavana.

Iako je taj rekord nekada djelovao nedostižno, Đoković bi već u narednim mjesecima mogao da postane najbolji u istoriji što se tiče nedelja na prvom mjestu, računajući i muški i ženski tenis.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC