• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajinac s puškom žestoko napao Nadala: Bivši teniser ga proziva zbog stava o ratu - da li je fer što nas ubijaju?

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Ukrajinski teniser Sergej Stahovski napao je Rafaela Nadala poslije izrečenih stavova o ratu u Ukrajini i suspenziji ruskih igrača.

 Ukrajinski-teniser-napao-Rafaela-Nadala Izvor: Instagram/Screenshot/stako_s/Profimedia

Vimbldon je donio odluku da suspenduje sve tenisere i teniserke iz Rusije i Bjelorusije zbog rata u Ukrajini koji traje duže od dva mjeseca, ali mnogi su protiv toga. Usprotivili su se Novak Đoković i Rafael Nadal, čak i britanski teniser Endi Marej, dok je malo onih koji podržavaju odluku "zelenog grend slema".

To su naravno ukrajinski teniseri koji nastavljaju pritiske na organizatore i ostalih velikih turnira, a jedan od najaktivnijih na ovom polju je bivši broj "31" Sergej Stahovski.

Dobro je poznato da se Stahovski odmah po početku vojne operacije u Ukrajini priključio vojsci svoje države i često na svojim društvenim mrežama dijeli fotografije sa ratišta, a jedan od prvih koji je stupio u kontakt sa njim je Novak Đoković, tako da njemu nije zamjerio na komentaru o Vimbldonu.

Rafaelu Nadalu, koji se dugo "krio" od javnosti, ipak jeste.

"Mislim da je to jako nefer prema mojim ruskim teniskim kolegama. Nije njihova krivica što se u ovom trenutku odvija rat", rekao je Nadal pred početak mastersa u Madridu i time izazvao reakciju Stahovskog koji ga je "pecnuo" zbog ovakvog stava i obratio mu se putem društvenih mreža.

"Dragi Rafa, želio sam da te pitam šta misliš o situaciji u kojoj su trenutno teniseri iz Ukrajine? Da li je fer što nemaju dom u koji mogu da se vrate? Da li je fer što ubijaju njihove prijatelje? Hvala unaprijed na odgovoru", napisao je Stahovski.

U međuvremenu nije stigao odgovor Rafaela Nadala, a vidjećemo da li će ga novinari koji prate turnir u Madridu pitati za komentar, znamo da Novaka Đokovića sigurno bi...

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC