• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Završen je banjalučki polumaraton: Pobjedu odnio Đuro Borbelj - kod žena slavila Bojana Bjeljac (FOTO)

Autor Haris Krhalić

Završen je peti “Vivia Run&More Weekend”!

 Završen je banjalučki polumaraton Izvor: Mondo/Slaven Petković

Danas je u Banjaluci održan “Vivia Run&More Weekend” čiji je centralni događaj banjalučki polumaraton. Na ovoj manifestaciji učešće je uzelo oko 1500 takmičara među kojima je bio i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Na ulicama Banjaluke danas se trči u nekoliko kategorija, a to su: „Drive 5K Team Run”, “RMC 10K by Metromedia”, te pomenuti “RMC Banjaluka Half Marathon”.

Pobjednik polumaratona, koji se trči u dužini od 21 kilometra, u muškoj konkurenciji je Đuro Borbelj iz Atletskog kluba Apatin sa vremenom od 1:07:42. Borbelj je i prije nekoliko dana slavio na Đurđevdanskoj trci u Doboju. Drugo mjesto pripalo je Petru Bratuliću sa 1:08:30 do je treći bio Alija Imamović sa vremenom od 1:14:25.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

U ženskoj konkurenciji slavila je Bojana Bjeljac, maratonka iz Novog Grada koja iza sebe ima uspješnu karijeru. Ova hrvatska reprezentativca je polumaraton istračala u vremenu od 1:14.04, iza nje je ostala Dijana Manđeralo sa vremenom od 1:27:18. Treću poziciju zauzela je Lusija Kimani (1:28:37).

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Na dionici od 10 kilometara u muškoj konkurenciji slavio je Mlađen Samardžić iz Brčkog koji je ovu dionicu istrčao za 32 minute i 53 sekunde. Drugo mjesto pripalo je Urošu Gutiću (0:33:59) dok je treći bio Božidar Vujić sa vremenom 0:34:22.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

U ženskoj konkurenciji na 10 kilometara slavila je Slađana Stamenković (0:36:26), druga je bila Tea Faber (0:37:05) dok je na cilj nakon istrčanih 10 kilometara treća stigla Nevena Jovanović (0:37:50).

Najbrži u konkurenciji trkačica i trkača iz Bosne i Hercegovine bili su Mlađen Samardžić (0:32:53) i Sanda Skenderija (0:47:01).

Pobjednički timovi u okviru trke "G - Drive 5k Team Run" su Auto IN Prnjavor, Eurobeta i Počasna jedinica MUP RS .

RMC Banjaluka polumaraton jedini u BiH nagrađuje prvih deset trkačica i trkača.

Prve tri nagrade u obje konkurencije iznose po 1 000 KM, 500 KM i 400 KM.

Četvrtoplasirana i četvrtoplasirani osvajaju po 350 KM, a svaki sljedeći takmičar koji je prošao kroz cilj osvojio je za 50 KM manje i tako do 9 mjesta. Deseta trkačica i trkač, takođe, osvojili su po 100 KM.

Specijalne novčane nagrade od Grada Banjaluka, po 300 KM, dobili su najbrža Banjalučanka i najbrži Banjalučanin na polumaratonskoj stazi.

U konkurenciji "10k by Metromedia" nagrađeno je prvih pet trkačica i trkača. U obje konkurencije, ženskoj i muškoj, nagrade iznose po 500 KM, 300 KM i 200 KM za prva tri mjesta, te po 150 KM i 100 KM za četvrta i peta mjesta.

Pobjednički timovi u okviru "G - Drive 5k Team Run" nagrađeni robnim nagradama – vaučerima Gazproma i "NIS Petrol Stations".

Draško Stanivuković je nakon današnje trke na svom fejsbuk profilu objavio kako je oborio svoj lični rekord. 

"Oborio sam lični rekord i pomjerio svoje granice, jer Banja Luka je grad koji ne poznaje granice.U 1 sat i 49 minuta istrčao sam utrku od 21 kilometar. Čestitke svima koji su učestvovali i koji žive u Banja Luci. Vidimo se i sljedeće godine!", napisao je Stanivuković.

Pogledajte fotogaleriju sa današnje dodjele nagrada najuspješnijim takmičarima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC