• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zato je najbolji na svijetu - Đoković pobijedio pred ponoć, pa se kritikovao: Odbranio 1. mjesto i nahvalio 2 protivnika

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Najbolji teniser na svijetu bio je pun riječi hvale za protivnika kojeg je savladao, ali i onog koji ga čeka u polufinalu Rima.

 Novak-Djokovic-u-polufinalu-Rima-izjava-posle-pobede Izvor: Fonet/AP/Andrew Medichini

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković uspio je da se plasira u polufinale Rima, a pobjeda nad Kanađaninom Feliks Ože Aljasimom donijela mu je tri bitne stvari. U maratonskom meču od preko dva sata Novak se izborio za ostanak na vrhu ATP liste, mjesto prvog nosioca u Parizu i priliku da sa još dvije pobjede stigne do prvog trofeja u sezoni.

Meč protiv mladog kanadskog tenisera nije bio nimalo lak, što je Novak i potvrdio u razgovoru sa medijima na kraju susreta.

Svjestan je najbolji igrač planete da je to djelimično i njegova greška, jer je mogao i ranije da završi posao.

"Mislim da sam mogao i ranije da riješim meč. Imao sam 5:2 u drugom setu, meč loptu, servirao za meč... Svaka mu čast na tome što je uspio da se vrati. On je kompletan teniser, natjerao me je da podignem nivo svoje igre. On ima odličan servis. do sada smo trenirali zajedno, ali jedna stvar je trening a druga kada igraš protiv nekoga. Nevjerovatno dobro pogađa, nije mi bilo lako. Dobro vraća lopticu, dobro se kreće... Bilo je malo dramatično, ali sam odigrao odličan taj-brejk. Atmosfera je bila fenomenalna", istakao je srpski teniser.

Novak će u polufinalu igrati protiv Kaspera Ruda kojeg je prije dvije godine pobijedio na istom mjestu, u istoj fazi turnira.

"Kvalitetan rival. Voli šljaku, ali je napredovao na svim podlogama. Igrao je finale Majamija. Veliki radnik i divan momak. Sjajno se slažemo van terena. Nadam se da ću igrati dobro kao i protiv Aljasima", zaključio je najbolji na svijetu.

Eventualni trijumf protiv mladog Norvežanina bio bi 1.000. pobjeda Novaka Đokovića u karijeri!

"Lijep podatak. Vjerujem da će se to dogoditi", zaključio je srpski teniser.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC