• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ko će u Evropu, a ko ispada iz Lige 1? Ekspert za tipovanje preporučuje na koga da se kladite

Autor Dragan Šutvić

Posljednje kolo francuske Lige 1 donosi veliku borbu na raznim frontovima. Monaco i Marseille se nadmeću za drugo mjesto koje vodi u grupnu fazu Lige šampiona, dok su četiri kluba u igri za jedno mjesto u grupnoj fazi Lige Evrope i kvalifikacijama za Ligu konferencija.

 meridian Izvor: meridianbet.ba

Posljednje kolo francuske Lige 1 donosi veliku borbu na raznim frontovima. Monaco i Marseille se nadmeću za drugo mjesto koje vodi u grupnu fazu Lige šampiona, dok su četiri kluba u igri za po jedno mjesto u grupnoj fazi Lige Evrope i kvalifikacijama za Ligu konferencija.

Turbulentno je i u donjem dijelu tabele. Bordeaux je već preseljen u niži rang takmičenja, međutim Metz i St. Etienne u posljednje kolo ulaze sa istim brojem bodova. Tim koji završi na 16. mjestu, igraće baraž za opstanak u Ligi 1, dok 17-plasirani tim seli u Ligu 2.

Ako i dalje nemate nalog, nema problema! Svega par minuta je neophodno da se registrujete, a svim novim igračima, kladionica Meridian potpuno besplatno i bez uslova daje 20 KM bonusa za klađenje i 10 KM kazino bonusa dobrodošlice.

LENS – MONACO – 2
Kvota: 2.05

Mnogi su bili iznenađeni kada je Monaco prije četiri mjeseca otpustio Niku Kovača, ali uprava kluba je itekako znala šta radi. Umjesto njega je doveden Philippe Clement, čovjek koji je u posljednje tri sezone u Belgiji osvojio tri titule (dvije sa Club Bruggeom i jednu sa Genkom) i može se konstatovati da je i u Kneževini napravio čudo.

Monaco je u jednom momentu 2022. godine bio i van top8 na tabeli, ali sa devet uzastopnih pobjeda su došli na drugo mjesto koje vodi u grupnu fazu Lige šampiona. Da bi tamo otišli, potrebno je samo da ne osvoje manji broj bodova od Marseilla u zadnjem kolu, a pomenuti rival će igrati na svom terenu protiv Strasbourga.

Pred posljednje kolo, Monaco i Marseille imaju po 68 bodova, a u slučaju da ostanu izjednačeni gledaće se gol razlika gdje Monaco superiorniji za četiri pogotka. „Kneževi“ drže sudbinu u svojim rukama, igraju protiv Lensa i ako upišu desetu pobjedu u nizu, izvjesno će čekirati kartu za grupnu fazu Lige šampiona.

NANTES – ST.ETIENNE – X2
Kvota: 1.50

Kao što je već navedeno, St.Etienne u posljednje kolo ulazi sa istim brojem bodova kao Metz, ali sa mnogo slabijom gol razlikom i moraju ostvariti bolji rezultat od pomenutog rivala kako bi imali šansu da budu član Lige 1 i naredne sezone. Dobra stvar za njih je što Metz gostuje PSG-u gdje nije realno da očekuju bodove, pa bi u slučaju njihovog poraza i neriješen rezultat vodio St.Etienne u baraž za
opstanak. 

Nantes je ove sezone napravio veliki podvig osvajanjem Kupa Francuske te su na taj način izborili nastup u grupnoj fazi Lige Evrope naredne jeseni. Oni apsolutno nikakav motiv nemaju u ovom meču i to će biti olakšavajuća okolnost za St.Etienne u njihovom pohodu na opstanak. Gosti bi to morali iskoristiti da osvoje bar jedan bod.

LILLE – RENNES – X2&0-4
Kvota: 1.51

Teoretski, Rennes i dalje može do drugog ili trećeg mjesta koje vodi makar u kvalifikacije za Ligu šampiona, međutim trebaće im pravo sportsko čudo u posljednjem kolu. Oni imaju tri boda manje od Monaca i Marseilla, ali i mnogo bolju gol razliku.

Da bi preskočili jednog od dva rivala, moraju savladati Lille na gostovanju i nadati se da će Marseille ili Monaco izgubiti svoj meč. Poraz jedne ekipe bi im omogućio da skoče na treće mjesto, a poraz oba tima bi otvorio vrata druge pozicije.

Rennes mora da pazi i na timove iza sebe jer su Nice i Strasbourg na dva boda zaostatka, tako da za nastup u grupnoj fazi Lige Evrope, Rennes mora makar jedan bod da osvoji na ovom gostovanju.

Srećom po njih, Lille je otpisan iz svih kombinacija i igraće za svoju dušu što bi gosti morali iskoristiti.

MARSEILLE – STRASBOURG – 1X
Kvota: 1.35

Skoro čitavu sezonu, Marseille je držao drugo mjesto na tabeli i činilo se da je nastup u grupnoj fazi Lige šampiona za njih izvjestan. Prije devet kola, imali su devet bodova više od Monaca. Od tada, „Kneževi“ su osvojili 27 bodova, a Marseille 18 zbog čega su se izjednačili na tabeli.

Bod u ovom meču garantuje Marseillu makar treće mjesto i kvalifikacije za Ligu šampiona, ali pobjeda ostavlja nadu da bi Monaco mogao kiksnuti. Strasbourg u ovo kolo ulazi sa pete pozicije i njima je potrebno da ne osvoje manje bodova od Nice kako bi ostali na tom mjestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija, tako da će itekako biti motivisani da pomrse račun Marseillu.

Ukupna kvota: 6.27

Osim najvećim kvotama na planeti, Meridian dominira i top bonusima. Nakon što ste se registrovali na meridianbet.ba i dobili čak 30 KM bonusa dobrodošlice bez uslova, sada vas na prvi, drugi i treći depozit čeka čak 200% bonusa i 100 besplatnih spinova.

Bilo da račun dopunjavate Meridian dopunom, Klikerom, xBonom, karticama: Maesto, Mastercard i Visa, SMS-om ili više praktikujete uplate Skrill-om, Neteller-om, Paysafe-om i e-bankingom- na prva tri depozita vas čekaju extra bonusi i besplatni spinovi.

Tagovi

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Veljko

Lille veceras igra za svoju dusu aa Rennes mora barem jedan bod da osvoji, bice zanimljivo i neizvjesno ko prolazi aa ko ispada!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC