• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Teniska legenda se oprostila od suzama: Novak mu "uništio" karijeru, a sada su tribine plakale sa njim! (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Nekada peti teniser svijeta i jedan od najboljih francuskih igrača u istoriji Žo Vilfred Conga rekao je "dosta" sportu koji voli.

 žo vilfrid conga plakao na oproštaju  Izvor: Twitter/rolandgarros/printscreen

Danas je u Parizu završena jedna velika teniska karijera!

Francuksi teniser Žo Vilfred Conga (37) otišao je u penziju nakon poraza od Kaspera Ruda u prvom kolu Rolan Garosa. Slavni Francuz je zaplakao još tokom meča, prije nego što je izgubio posljednji poen  u karijeri, a plakale su i posjetioci na tribinama...

Današnji poraz bio je lak i ubjedljiv, ali od Conge se nije ni očekivala senzacija protiv Ruda koji obožava da igra na šljaci. Znalo se da Francuz učestvuje na turniru samo kako bi se pred svojom publikom oprostio, nakon gotovo punih 20 godina velike karijere.

Žo Vilfred Conga nije mogao da zaustavi suze:

Ostaće zapisano da je tokom nje bio peti teniser svijeta u najjačoj eri ovog sporta - kada su trojica najvećih držali svjetski vrh, da je igrao finale grend slema koje je odlučilo tenisku istoriju i da je osvojio čak 18 profesionalnih titula. Takođe, bio je šampion Dejvis kupa, Hopman kupa i srebrni u dublu na Olimpijskim igrama u Londonu.

Kada se sve stavi na papir, zvuči impresivno. Posebno imajući u vidu ko mu je bio konkurencija tokom najboljih godina karijere.

"Pobjeđivao sam Novaka često, ali ne u važnim duelima i na grend slem turnirima. On je pobijedio u našem prvom meču, u finalu Australijan opena 2008. godine. Uništio mi je karijeru. Volio bih da to mogu da preokrenem", govorio je svojevremeno Francuz, ali do grend slem titule nikada nije stigao.

Ipak, imaće o čemu da priča na porodičnim okupljanjima. Pobjeđivao je najveće tenisere u istoriji igre, osvajao titule u doba njihove vladavine i bio veoma popularan među neutralnom publikom. Koliko njegovo penzionisanje znači teniskim fanovima pokazuju i današnje suze na tribinama stadiona na kojem je odigrao posjlednji meč u karijeri.

Pogledajte poslednji poen u njegovoj karijeri:

PROČITAJTE I OVO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC