• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hamiltonu će danas zabraniti da vozi?! Ističe mu rok, a svi su u nevjerici zbog jednog detalja koji ima u Monaku!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Luis Hamilton bi mogao da bude suspendovan sa Velike trke Monaka koja se vozi predstojećeg vikenda. I to jer ne želi da izvadi pirsing.

 FIA ne da Hamiltonu da vozi sa nakitom Izvor: Profimedia

Britanski vozač Luis Hamilton mogao bi da bude suspendovan sa Velike trke Monaka koja se vozi ovog vikenda ako se ovog petka na treningu pojavi sa pirsingom u nosu!

Po pravilima Formule 1 vozači ne smiju da nose nakit, a Hamilton ima pirsing u nosu i miđuše na uhu kojih ne želi da se odrekne čak ni kada je u bolidu. Zbog toga je nastao veliki haos i Britanac je zapravo prethodne dvije trke u Majamiju i Barseloni vozio uz posebno odobrenje, a čelnici FIA dali su mu rok do Monaka da se riješi nakita.

S obzirom da se i u četvrtak pojavio sa nakitom na licu - čini se da je kazna za Hamiltona izvjesna i da će mu FIA zabraniti da vozi predstojećeg vikenda, pošto moraju da pokažu "čvrstu ruku" i na sedmostrukom šampionu.

"Ako me zaustave i ne daju mi da vozim, onda neću voziti. Šta sad, imamo rezervnog vozača", rekao je Hamilton nedavno na konferenciji za medije na kojoj je prkosio čelnicima FIA tako što je na sebi imao čak tri ručna sata, osam prstenova, ogrlice, narukvice, minđuše...

Ako zaista Hamiltonu zabrane da vozi u Monaku zbog nakita, njega će zamijeniti Stofel Fandorn ili Nik de Vris, a prvopomenuti ima znatno više iskustva u Formuli 1 pošto je dvije godine vozio za Meklaren (od 2016. do 2016. godine).

Izvor: YouTube/BeanymanSports/Screenshot

Posljednja provjera nakita očekuje se pred današnji trening Formule 1, a iz FIA su već nagovijestili da neće tolerisati Hamiltonovo ponašanje. Ako kojim slučajem ne ispoštuje propise, njegov bolid neće smjeti da izađe na stazu, dok bi osim toga bivšeg šampiona čekala i novčana kazna.

Podsjetimo, zbog ovog pravila bunio se i Pjer Gasli (Alfa Tauri), ali je na kraju poslušao naređenje, a koje definiše i kakav donji veš smiju da nose vozači Formule 1.

Potrebno je da bude poseban, nezapaljivi materijal, a vozači trenutno misle da su to sitnice na kojima FIA bespotrebno insistira i maltretira ih bez preke potrebe. Ipak, pravila su tu da bi se poštovala i vidjećemo kako će se timovi izboriti sa vozačima koji ne žele da poslušaju naređenje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC