• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sa Kirjosom uzeo grend slem, sad hoće da ruši Novaka: Evo kada i protiv koga Novak igra na Vimbldonu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Ispred Atanasiosa Kokinakisa je meč karijere, ali Novak Đoković je ogroman favorit.

 Tanasi Kokinakis naredni protivnik Novaka Đokovića Izvor: Profimedia

Novak Đoković bi danas, ne prije 14:30 trebalo da odigra meč drugog kola Vimbldona protiv Tanasija Kokinakisa. U prvoj rundi dobio je Sonvo Kvona, doduše uz jedan izgubljen set. ali s obzirom da skoro uopšte nije igrao na travi trebaće mu vremena za uigravanje. 

Kokinakisu je ovo sa druge strane prvi put u karijeri da je prošao u drugo kolo na "Ol Ingland Klabu", a sa Novakom je u karijeri igrao samo jednom.

To je bilo prilično davno u drugom kolu Rolan Garosa 2015. godine kada je Australijanac tek počinjao svoju profesionalnu karijeru, Dobio je Đoković taj meč u tri seta 6:4, 6:4, 6:4. 

On je dijete grčkih imigranata u Australiju, posjeduje grčko državljanstvo a počeo je da igra tenis zbog Marata Safina koji mu je idol. Kao junior je bio fantastičan i igrao je dva grend slem finala u singlu. Oba je te 2013. godine izgubio, u Australiji od Nika Kirjosa, a na US Openu od Borne Ćorića. Ipak ima juniorsku grend slem titulu pošto je zajedno sa Kirjosom uzeo titulu na Vimbldonu u dublu.

U seniorskoj karijeri je odlično počeo, ali su onda 2016. godine počele da ga muče povrede. Uspio je u prethodne dvije sezone da ih iskontroliše i to se odmah vidjelo, uzeo je grend slem! Opet sa Nikom Kirjosom u dublu i to ove sezone, na Australijan openu. U australijskom finalu dobili su Maksa Pursela i Metjua Ebdena. 

Trenutno je 84. na ATP listi, a najbolji rezultat mu je bio prije povreda 2015. godine kada je upisao 69. mjesto. Sada je pred njim jedan od najtežih mečeva karijere i vidjećemo koliko će uspjeti da se suprotstavi najboljem ikada. 

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC