• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najgori dan za Rodžera Federera! Đoković ga pretekao na Vimbldonu, a ATP ga obrisao poslije 25 godina!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Rodžer Federer više nije na ATP rang listi, pošto je po završetku Vimbldona obrisan sa iste.

 Rodžer Federer obrisan sa ATP liste Izvor: Fonet/AP/Kirsty Wigglesworth

Iza Rodžera Federera su možda i najgora 24 sata u profesionalnoj karijeri, ili bar jedni od najgorih! Iako je legendarni teniser imao mnogo uspjeha, 10. i 11. jul 2022. godine ostaće upisani u tenisku istoriju kao jako loši za slavnog Švajcarca.

Nakon finala Vimbldona, Rodžer Federer prvi put u karijeri gleda u leđa Novaku Đokoviću po broju grend slem trofeja, a dan kasnije je i obrisan sa ATP liste po prvi put od 1997. godine!

Novak Đoković je savladao Nika Kirjosa i tako nastavio da pomjera granice, osvojivši 21. grend slem u karijeri! Time je napokon prestigao Federera po broju najvećih trofeja, a jedan podatak zvuči posebno nevjerovatno:

Na startu 2011. godine, Federer je vodio 16:1 u odnosu na Đokovića po broju grend slem trofeja i u 11 godina koje su uslijedile, Novak je osvojio 20 slemova, a Rodžer tek četiri. A sve je moglo da bude drugačije da je Federer iskoristio meč lopte protiv Đokovića u finalu Vimbldona prije tri godine.

Tako sada Federer gleda u leđa i Novaku, ali i Rafaelu Nadalu (22 slema). Ipak, dodatne loše vijesti stigle su za njega u ponedjeljak, kada je objavljena nova ATP lista. Na njoj, po prvi put poslije 25 godina, nema Federerovog imena!

Brisanjem bodova sa Vimbldona, Federer je više nema nijedan bod, pošto upravo od prošlogodišnjeg turnira u Londonu nije odigrao nijedan meč zbog povrede koljena. Njegov povratak na teren teniski svijet željno iščekuje, a tako nešto moglo bi da se desi na jesen.

Inače, Federer se na ATP listu upisao još 22. septembra 1997. godine, kada je sa 16 godina stigao na 803. mjesto. Čak 310 sedmica je bio najbolji igrač svijeta, ali za više od 60 sedmica je Novak Đoković uspio da nadmaši i taj rekord Švajcarca.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC