• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki uspjeh srpskih teniserki - gledaćemo dva finala sutra: Olga i Aleksandra dominiraju cijele nedjelje!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Fantastični rezultati Olge Danilović u Lozani i Aleksandre Krunić u Budimpešti.

 Aleksandra Krunić i Olga Danilović u finalu WTA tunira u Lozani i Budimpešti Izvor: MN PRESS

Spektakularna nedjelja za srpski ženski tenis! Nakon što je Olga Danilović iz kvalifikacija stigla do finala turnira u Švajcarskoj, sličan uspjeh napravila je Aleksandra Krunić u Mađarskoj. Srpska teniserka će igrati finale WTA turnira u Budimpešti.

Tako će ljubitelji tenisa iz Srbije, poslije dugo vremena, imati priliku da gledaju svoje predstavnice u finalima WTA turnira. I to dva iste nedjelje, pošto se sutra za trofej bore i Aleksandra i Olga.

Možda će vas zanimati

Olga Danilović je uspjela da savlada Anastasiju Potapovu i da se plasira u finale Lozane, gdje će joj rivalka biti Petra Matrić. Protiv hrvatske teniserke će igrati za prvu titulu nakon čak četiri godine, ali i da ne stigne do nje ova nedjelja je bila sjajna. Impresivnim partijama u Švajcarskoj Danilović je stigla nadomak Top100 na WTA listi, a pobjeda u finalu donijela bi joj novi skok. Osvajanjem turnira nadmašila bi svoj najbolji plasman u karijeri, 96. mjesto na WTA listi.

Plasmanom u finale WTA turnira u Budimpešti Krunić je obezbijedila novi skok na listi, pa će od narednog ponedjeljka biti 75. teniserka svijeta. Naravno, ukoliko bi osvojila titulu u Mađarskoj, dodatno bi napredovala na listi najboljih svjetskih teniserki i primakla bi se plasmanu među 50 najkvalitetnijih igračica planete.

Podsjećamo, Krunić je već bila visoko plasirana na WTA listi, pošto je njen najbolji plasman 39. mjesto. Tu poziciju zauzimala je prije nešto više od četiri godine, a igrama u posljednjih nekoliko nedjelja najavila je da bi uskoro mogla da se vrati na mjesto blizu svjetskog vrha.

Da joj je tamo mjesto vidjeli smo i tokom meča protiv Putinceve koja je 32. reket planete, a danas praktično nije imala šanse. Aleksandra je furiozno počela i brzo stigla do 4:0 u prvom setu, a nakon što je taj dio susreta privela kraju u istom ritmu je počela i drugi. Nakon dramatičnog petog gema drugog seta bilo je 3:2 uz brejk za Krunić, a u narednog gemu je srpska teniserka uspjela da se odbrani od čak pet brejk lopti!

To je bio trenutak koji je slomio otpor Julije Putinceve, pa je Aleksandra Krunić do kraja susreta osvojila sve gemove i izborila plasman u treće WTA finale! Protivnica Aleksandre Krunić u finalu će biti Bernarda Pera - Hrvatica koja igra za SAD ili domaća predstavnica Ana Bondar.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC