• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok u Formuli 1 - povukao se bivši šampion! Četiri puta je osvajao titulu, označio novu eru, a sada je rekao da je kraj

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Sebastijan Fetel je u bolidu Red Bula bio dominantan od 2009. do 2013. godine, a sada se povlači.

 Sebastijan-Fetel-se-povlaci-iz-Formule-1 Izvor: Profimedia/XPB/Press Association Images

Legendarni njemački vozač Sebastijan Fetel (35) zvanično je potvrdio da mu je ovo posljednja sezona u Formuli 1, odnosno da će se na kraju tekuće takmičarske godine povući iz ovog sporta!

Fetel je jedna od najvećih legendi Formule 1 u novijoj istoriji pošto je četiri puta bio šampion u Red Bulu, i to četiri sezone zaredom između 2009. i 2013. godine. Nijemac je definitivno označio i novu eru u Formuli 1, a odlazi nakon i druge razočaravajuće godine u bolidu Aston Martina.

Vrijedi istaći da je Fetel tokom karijere ostvario čak 53 pobjede na trkama Formule 1 po čemu je treći na vječnoj listi, odmah iza Luisa Hamiltona (103) i Mihaela Šumahera (91), dok se ukupno 122 puta popeo na podijum.

"Imao sam privilegiju da radim sa fantastičnim ljudima u Formuli 1 u proteklih 15 godina - mnogo je onih koje bih spomenuo i zahvalio im se (...) Odluka da se penzionišem je bila teška, ali sam dugo razmišljao o tome i želio sam da razmislim o svemu šta dalje. S obzirom na to da sam otac i želim da provodim vrijeme i sa porodicom, jasno je na šta ću se fokusirati", napisao je između ostalog Sebastijan Fetel u svojoj oproštajnoj poruci.

Fetel je u Formulu 1 stigao još 2006. godine kada je vozio za BMW Zauber. Već sljedeće godine je bio u Toro Rosu, pa se time izborio za ugovor u Red Bulu čiji je postao veliki šampion. Odlučio je da se potom preseli u najveći tim - Ferari. Od 2015. do 2020. godine je vozio za "bikove", međutim nije im donio titulu.

Nakon odluke da podmlade ekipu, Fetel je potpisao za Aston Martin koji je najavio velika ulaganja, ali nisu mnogo napredovali. Fetel je na kraju bio 12. u ukupnom poretku, dok je sada na 14. mjestu uz velike probleme sa bolidom.

Drugi vozač Aston Martina je Lens Strol, a vidjećemo ko će uz vlasnikovog sina voziti naredne godine.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC