• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Svi ukradeni grend slemovi Novaka Đokovića: Otkazivali turnire, izbacivali ga, deportovali i uzeli mu četiri titule!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković ponovo neće moći da igra na jednom grend slemu i to nažalost znači da će morati da čeka narednu godinu kako bi "pojurio" 22. titulu.

 svi grend slemovi koji su ukradeni novaku đokoviću Izvor: Profimedia

Novak Đoković se oglasio i svima objavio ono što se, nažalost, ovih dana i očekivalo. Američke vlasti su ostale nepoljuljane u svojoj namjeri da mu ne dozvole da stigne u Njujork na US Open.

Postojala je šansa da se zakoni promene ili da srpski teniser dobije specijalnu pozivnicu ili izuzeće, ali to se nije desilo i kada se sve sabere i oduzme ovo je četvrta titula koju je izgubio ne zato što je bio lošiji od nekoga na terenu, već zbog drugih faktora.

 A sve je počelo prije dvije godine i od tada ne prestaje, svako malo Đoković bez igre ostane bez nekog pehara!

PRVI PEHAR, 2020. VIMBLDON - Kreće korona, stavlja se katanac!

Izvor: Profimedia

Ova sezona je počela sjajno za Novaka Đokovića, pošto je osvojio Australijan open poslije velike borbe u finalu. Prvo je preslišao Rodžera Federera u polufinalu, zatim u pet setova 6–4, 4–6, 2–6, 6–3, 6–4 bio bolji od Dominika Tima i uzeo još jedan pehar.

A onda je krenula korona. Dugo se čekao drugi grend slem sezone, sve do oktobra! Tada se igrao Rolan Garos u kome je Novak ponovo stigao do finala, ali je u finalu počišćen od Rafaela Nadala.

Ali pre toga mu je "uzeta" prva titula! Trebalo je da bude prvi favorit na Vimbldonu, osvojio je turnir 2018. i 2019. godine, ali za razliku od Rolan Garosa koji je pomjeran i na kraju održan, Vimbldon je otkazan i nije se uopšte igrao!

Tako da je u godini kada je korona krenula, ako gledamo rivalstvo Novaka Đokovića i Rafaela Nadala sve urađeno da Rafa dobije svoj omiljeni trofej, a turnir na kome je Novak favorit je ubrzo otkazan!

DRUGI PEHAR, 2020. US OPEN - A da je nečija druga loptica?

Izvor: Profimedia

Ovo je zaista podiglo mnogo bure ne samo u teniskoj javnosti nego u kompletnom sportskom svijetu. Prije turnira u Njujorku mnogo puta je Novak Đoković apelovao da što pre tehnologija zamijeni linijske sudije, ali ga po običaju teniske vlasti nisu slušale.

I, šta se desilo? Izbacili su ga sa turnira! U prva tri kola dobio je Damira Džumhura, Kajla Edmunda i Jana Lenarda Štrufa, a onda je u četvrtom kolu protiv Pabla Karenja-Buste diskvalifikovan jer je pogodio ženu koja je bila linijski sudija lopticom.

Udarac je bio nenamjeran, viđali smo i ranije takve situacije na terenima, ali nikada prije neko nije izbačen sa turnira zbog nečega takvog. Ali za sve postoji prvi put.

TREĆI PEHAR, 2022. AUSTRALIJAN OPEN - Cirkus, izuzeće i suđenje

Izvor: Profimedia

Zamalo da 2021. godina uđe u istoriju kao najbolja godina u istoriji nekog tenisera. Osvojio je Novak prva tri grend slema i bio na putu da za Srbiju osvoji dva zlata na Olimpijskim igrama, ali ga je povreda omela u tome. Kada se vratio, izgubio je emotivno finale US Opena od Danila Medvedeva.

A onda je došla 2022. godina! U Australiju je došao da igra tenis, a na kraju je završio na sudu i deportovan je. Dobio je medicinsko izuzeće, stigao na turnir, a onda je politički pritisak bio toliko jak da čak i kada je na suđenju presuđeno da ima pravo da ostane u zemlji Novak deportovan.

ČETVRTI PEHAR - 2022. US OPEN - Opet ta korona!

Izvor: Profimedia

Iz Australije je deportovan jer nije vakcinisan, a potom nije mogao da igra na velikom broju narednih turnira, pa je pao na ATP listi, što mu je donijelo teži žrijeb i Rafaela Nadala u četvrtfinalu Rolan Garosa. Izgubio je taj meč i otišao u London.

Igrao je fenomenalno, opet je dominirao i osvojio je svoj 21. grend slem u karijeri, ali 22. će dugo čekati! Čekalo se da li će SAD skloniti neke zabrane iz svoje zdrastvene politike, a kada se to nije desilo, Novak se oglasio.

Javio je da neće igrati na US Openu i zahvalio se svojim navijačima na velikoj podršci, a svima koji nastupaju na turniru poželio veliku sreću. A sreća ih je već pogledala jer najbolji na svijetu neće juriti ovaj trofejj. I to nije prvi put da mu se nešto slično dešava.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC