• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katastrofa za Slovenca! Tri godine, osvaja Vueltu, sada je pao pred ciljem - zbog ovoga mu izmiče četvrta titula (VIDEO)

Autor Dragan Šutvić

Iako je trka oko Španije njegova specijalnost, Primož Roglič neće imati priliku da se četvrti put raduje trijumfu.

 primož roglič odustao od vuelte Izvor: Twitter/eurosport/printscreen

Jedan od najboljih biciklista današnjice Primož Roglič (32) neće moći da brani titulu na trci oko Španije, koja je trenutno u toku. Sjajni Slovenac morao je da se povuče nakon 16. etape jedne od tri najveće trke na svijetu zbog pada koji se dogodio samo nekoliko desetina metara prije cilja.

U trenucima kada je Roglič zajedno sa ostatkom grupe krenuo u sprint kako bi pokušao da dođe do etapne pobjede dogodio se kontakt sa drugim biciklistom, a zatim i pad zbog kojeg je morao da se povuče. Odmah je bilo jasno da je Primož u velikim problemima jer je teško ustao sa asfalta, iako ga je publika u cilju bodrila da nastavi sa takmičenjem.

Njega je u međuvremenu pretekla velika grupa biciklista, a on je veoma sporo okretao pedale kako bi prešao ciljnu ravninu. Ipak, nakon etape je postalo jasno da više ne može da se takmiči. On se danas nije pojavio na startu 17. etape, što znači da je propala prilika da osvoji četvrtu Vueltu u nizu.

Na trci oko Španije - koja je uz Tur de Frans i Điro d Italija jedna od tri najveće na svijetu - Roglič je osvajao titule 2019, 2020. i 2021. godine. Ove sezone je bio drugoplasiran u generalnom plasmanu, sa manje od minut i po zaostatka za liderom kojeg je i juče pokušavao da "uhvati".

Inače, Roglič je biciklizam otkrio veoma kasno, tek sa 22 godine! Prije toga se bavio ski-skokovima, koji su u Sloveniji mnogo popularniji, ali ga je od omiljene zanimacije u dejtinjstvu odvojila teška povreda. Kao test skakač na Planici, Roglič je doživio težak pad prilikom kojeg je doživio tešku povredu. Četiri godine kasnije odlučio je da završi skakačku karijeru i prebaci se na biciklizam, koji je u to vrijeme tek počeo da ga zanima. U novom sportu uspio je da stigne i do zlata na Olimpijskim igrama u Tokiju, ali Vueltu neće osvojiti četvrti put u nizu. Pogledajte tu scenu:

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC