• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija ostaje bez četvrtfinala Dejvis kupa?! Troicki i ekipa u problemu - samo na ova dva načina mogu da idu dalje!

Autor Dragan Šutvić

Selektor Viktor Troicki i reprezentacija Srbije igraju protiv Kanade u posljednjem meču grupne faze reprezentativnog takmičenja.

 srbija ostaje bez četvrtfinala dejvis kupa  Izvor: TSS/Neda Miletić

Srbija bi mogla da ostane bez četvrtfinala Dejvis kupa! 

Izabranici selektora Viktora Troickog nalaze se u velikom problemu pred posljednji meč grupne faze u Valensiji koji je na programu danas. Igraju protiv Kanade i da bi prošli u narednu rundu moraće da se dogodi jedna od dvije stvari.

Kanađani moraju da padnu, ukoliko se to dogodi rezultatom 3:0, odnosno dobiju se oba singla i dubl, "orlovi" će ići dalje, ako rezultat bude 2:1 onda će morati da navijaju za Južnu Koreju protiv Španije.

Možda će vas zanimati

Put srpskog tima dodatno je zakomplikovao trijumf Kanade protiv Španije u petak uveče. Feliks Ože-Alijasim je prvo u singlu iznenadio prvog tenisera svijeta Karlosa Alkaraza, pa je onda u paru sa Vasekom Pospišilom bio bolji od tandema Marsel Granoljers/Pedro Martinez.

Sada sve zavisi od set količnika, a Srbiju bi mogao skupo da košta poraz od Španije prvog dana (3:0) u momentima kada su i Miomir Kecmanović i Laslo Đere imali svoje šanse u singlovima. Uz to je i u okršaju sa Južnom Korejom izgubljen jedan od poena u ukupnom skoru zbog poraza u dublu.

Novak Đoković je bio prijavljen za učešće, ali se povukao zbog svadbe svog rođenog brata Đorđa i u njegovom odsustvu Troicki je pozvao Miomira Kecmanovića, Lasla Đerea, Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića i Nikolu Ćaćića. Nije još poznato za koga će se Troicki odlučiti za najvažnije mečeve. U prvom kolu to su bili Đere i Kecmanović, a onda Lajović i Kecmanović. Jedno je sigurno, pobjeda je neophodna da bi srpski tim prošao dalje.

Svoje mečeve u grupnoj fazi Srbija igra u Valensiji, dok se završnica takmičenja igra u Malagi (od 21. do 27. novembra). Vidjećemo hoće li se tamo naći i "orlovi". Za sada su plasman među osam timova obezbijedili Nemačka, Australija, Italija, Holandija i SAD.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC