• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovo je spisak reprezentacije Srbije! Selektor Toni Đerona okuplja ekipu, pozvan i rukometaš Izviđača!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Rukometna reprezentacija Srbije okuplja se na nedjelji nacionalnih timova i pred prve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024.

 Toni Đerona saopštio spisak rukometaša Srbije Izvor: MN PRESS

Selektor Toni Đerona saopštio je spisak kandidata za sastav seniorske reprezentacije Srbije pred EHF nedjelju nacionalnih timova i prve mečeve kvalifikacija za EURO 2024. Srbija se nalazi u kvalifikacionoj grupi 2, a rivali na putu do Evropskog prvenstva biće selekcije Norveške, Slovačke i Finske.

Rukometaši Srbije će u oktobru odigrati mečeve prvog i drugog kola kvalifikacija za kontinentalni šampionat. Kvalifikacije započinju na domaćem terenu susretom sa Finskom u sredu, 12. oktobra 2022. godine od 18 časova u hali SPENS u Novom Sadu, dok će u nedjelju, 16. oktobra takođe od 18 časova gostovati Slovačkoj u Prešovu.

Na spisku se nalaze:

  • GOLMANI - Dejan Milosavljev (Berlin, Njemačka), Vladimir Cupara (Vesprem , Mađarska)
  • LIJEVA KRILA - Vanja Ilić (Šartr, Francuska), Miloš Grozdanić (Vojvodina)
  • PIVOTI - Mijajlo Marsenić (Berlin, Njemačka), Dragan Pešmalbek (Vesprem, Mađarska), Luka Rogan (Vojvodina)
  • DESNA KRILA - Bogdan Radivojević (Pik Seged, Mađarska), Vukašin Vorkapić (Ivri, Francuska)
  • BEKOVI - Petar Đorđić (Bekfika, Portugalija), Ilija Abutović (Šartr, Francuska), Uroš Borzaš (Elverum, Norveška), Lazar Kukić (Dinamo Bukurešt, Rumunija), Miloš Kos (Izviđač, BiH), Stefan Dodić (Zagreb, Hrvatska), Predrag Vejin (Nekse, Hrvatska), Miloš Orbović (K Lucern, Švajcarska), Mihajlo Radojković (Trimo Trebnje, Slovenija)

Okupljanje reprezentacije je zakazano za ponedjeljak, 10. oktobar do 13 časova u SC FSS u Staroj Pazovi gdje će se odvijati trenažne aktivnosti srpske selekcije. Na smotri najboljih evropskih selekcija 2024. godine učestvovaće 24 ekipe, a pored domaćina Njemačke, učešće su obezbijedile tri prvoplasirane ekipe sa Evropskog šampionata 2022. godine – Švedska, Španija i Danska.

Ukupno 32 ekipe će se kroz kvalifikacije boriti za preostalih 20 mjesta koje vode na EHF EURO 2024. Dvije najbolje plasirane selekcije iz svake grupe uz četiri najbolje trećeplasirane ekipe obezbijediće učešće na šampionatu u Njemačkoj koje je na programu od 10. do 28. januara 2024. godine. Borba za plasman na takmičenje počinje sredinom oktobra, a nakon šest odigranih kola, krajem aprila 2023. biće poznati svi učesnici EHF EURO 2024.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC