• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Katarina ima 194 centimetra i UFC zvijezdu okreće u vazduhu!

Autor Dragan Šutvić

Krenuo je, pa shvatio da nema nikakve šanse protiv Katarine Kavaleve.

 Katarina ima 194 centimetra i UFC zvijezdu okreće u vazduhu! Izvor: Youtube/Red Corner MMA/printscreen

Spektakularan sparing na treningu odradili su UFC borac Merab Dvališvili (31, 168 centimetara) i kikbokserka Katarina Kavaleva (31, 194 centimetra). Oni su zajedno trenirali pred naredne borbe, a Bjeloruskinja je jedan trenutak nepažnje iskoristila da izvede potez koji je odmah postao hit na društvenim mrežama.

Dok je znatno niži Dvališvili pokušavao da uvježbava ono što je potrebno za njegov način MMA borbi, Katarina je sačekala grešku. Kada je borac iz Gruzije krenuo da je uhvati za nogu u pokušaju da je obori na tlo, ona ga je uhvatila, podigla i okrenula u vazduhu! Sve se završilo uz osmijehe i veoma prijateljski, a scena je bila komična i onima koji su bili na licu mjesta i navijačima koji su kasnije gledali detalje sparinga. Inače, ovo je Katarina, 194 centimetra visoka Bjeloruskinja:

Katarina važi za jednu od najboljih kikbokserki na svijetu, a na Svjetskom prvenstvu 2019. godine osvojila je bronzanu medalju. Nakon toga je debitovala i u boksu gdje je slavila u prvom meču, a ovo je možda naznaka da bismo mogli da je vidimo u MMA svijetu. Očigledno je spremna i za takav izazov pošto trenutno nema mnogo djevojaka koje bi mogle da joj pariraju visinom i snagom, a već je pokazala da se dobro snalazi protiv kolega.

Merab je trenutno pod ugovorom sa organizacijom UFC i ima niz od osam uzastopnih pobjeda u profesionalnoj karijeri. Posljednji put je poražen prije dvije i po godine, pa se nada da bi uskoro mogao i da se bori za pojas. Pogledajte njegov trening sa Katarinom:

Spektakl na treningu.
Izvor: Youtube/Red Corner MMA

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC