• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal! Bivša prva igračica svijeta suspendovana zbog dopinga! Pala na testu tokom velikog turnira, odmah se oglasila!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Simona Halep je suspendovana zbog dopinga!

 Simona Halep dopingovana Izvor: Profimedia

Poznata teniserka Simona Halep je privremeno suspendovana jer je bila pozitivna na testiranju na zabranjenu supstancu tokom ovogodišnjeg US opena (29. avgust – 11. septembar). Utvrđeno je da je u njenom uzorku pronađena nedozvoljena količina Roksadustata, koji stimuliše proizvodnju crvenih krvnih zrnaca i hemoglobina.

Nekadašnja šampiona Vimbldona i prva teniserka svijeta ispala je u prvom kolu Otvorenog prvenstva SAD, jer je izgubila u duelu protiv Ukrajinke Darije Snigur. Za sada je poznato samo to da neće moći da igra dok ne stignu analize njenog drugog ("B") uzorka. Ovu šokantnu vijest saopštila je Međunarodna agencija za integritet tenisa, koja nadzire anti-doping i ostale probleme koji utiču na "bijeli sport".

U saopštenju teniserka je navela da je nedozvoljena supstanca pronađena u "ekstremno maloj količini" i da je taj nalaz najveći šok u njenom životu.

"Danas počinje najteži meč mog života – borba za istinu. Obaviještena sam da je pozitivan moj nalaz na supstancu koja se zove Roksadustat, u izuzetno maloj količini, što je najveći šok u mom životu. Tokom čitave karijere, ideja da varam mi nikad nije pala na pamet i potpuno je u suprotnosti sa svim vrijednostima na kojima sam odrasla. Suočena sa tako nefer situacijom, osjećam se potpuno konfuzno i iznevjereno. Boriću se do kraja da dokažem da nikad nisam sa umišljajem uzela bilo koju zabranjenu supstancu i vjerujem u to da će, prije ili kasnije, istina 'isplivati'. Nije stvar u titulama ili u novcu, već u časti, u priči o ljubavi koju sam razvijala sa tenisom tokom posljednjih 25 godina", napisala je teniserka u prvom obraćanju javnosti.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Vdub

Jeste nasli sliku,svaka vam cast😂

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC