• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novaka "poguralo" pravilo za koje nije znao: Kolege ga redom napadaju, a Srbin je oštećena strana!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Da li iz neznanja ili drugih pobuda, ali Novak Đoković je već sedmicama meta napada svojih kolega koje nisu proučila pravila.

 Novak Đoković pravilo zbog kojeg može na masters Izvor: Profimedia/Sunday Ju

Srpski teniser Novak Đoković igraće na završnom mastersu u Torinu, iako i dalje po renkingu iz ove sezone nije među osam najboljih tenisera. To je podiglo veliku buru u javnosti i krenule su neosnovane optužbe na Đokovićev račun, ali ispostaviće se iz čistog neznanja, gdje su mnoge njegove kolege ponovo pokušale da ga ospore, iako srpski as nikako nema odgovornost za pravila koja je još davnih dana propisao ATP.

O čemu se tačno radi? Novak Đoković kao osvajač Vimbldona može da igra na završnom mastersu ako ostane među 20 najboljih u ATP trci (renking po bodovima u aktuelnoj sezoni), što je odavno ispunio. Na trenutnoj listi Đoković je deseti sa 2.810 poena, iza Tejlora Frica i Huberta Hurkača, i to je potpuno nepotrebno dovelo do spekulacija o njegovom "povlašćenom" statusu jer mnogi nisu znali za pravilo koje je ATP uveo još 2000. godine. Tada je prednost na završnom mastersu dobio osvajač grend slema, što je apsolutno logična odluka, međutim nekima očigledno smeta Đoković...

Prvo je reagovao Kameron Nori i poručio da "to nije pravedno", dok je i agent Nika Kirjosa nakon poruke da Đoković zaslužuje da bude u Torinu, rekao da je "pomalo proizvoljno jer jedini ima koristi od nastupa na Vimbldonu".

To se prije svega odnosi na to što se Vimbldon ove sezone nije bodovao zbog "protjerivanja" Rusa, ali pomalo je iluzorno pričati o tome da je Đoković jedini koji ima koristi od ovog turnira - kada mu je nakon podizanja titule "skinuto" 2.000 bodova. Da nije, ne bi se uopšte raspravljalo o ATP trci, a vrlo vjerovatno će se i to zaboraviti ako Đoković osvoji masters u Parizu pošto ima šansu da u tom slučaju bude svakako među osam najboljih u sezoni.


Interesantno je i da Đoković do prije nekoliko mjeseci nije znao za ovo ATP pravilo, ali je bar provjerio prije nego što je govorio o tome. Tako je teniserka Monika Puig, bivša olimpijska šampiona, "pecnula" Đokovića na društvenim mrežama pošto se "Ribakina nije kvalifikovala za WTA finale osvajanjem Vimbldona".

"Pomalo sam zbunjena vestima koje sam pročitala danas. Dakle, Đoković se plasirao na ATP finale u Torinu jer je osvojio Vimbldon (iako nije bilo bodova), ali Ribakina se nije kvalifikovala za WTA finale iako je isto osvojila Vimbldon, jer na njemu nije bilo bodova", zapitala se Portorkinanka, da bi joj vrlo brzo stigla informacija da ATP i WTA nisu iste organizacije koje imaju različita pravila. Čak i da imaju - Ribakina nije u 20 najboljih igračica svijeta...

I tako je Novak Đoković došao u situaciju da se brani protiv neobaviještenih ili sujetnih, iako ništa nije skrivio, što će ga samo motivisati da dođe do šeste titule na završnom mastersu koji se igra od 13. novembra u Torinu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC