• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Napadali ga, htjeli da ga izbace sa turnira, a Novak im začepio usta!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Hejteri se javljaju, a tata Novak im svima začepi usta!

 Novak Đoković začepio usta kritičarima Izvor: Profimedia

Novak Đoković ponovo melje! Srpski teniser je dominantan u Parizu na posljednjem velikom turniru u sezoni, pa je tako kao brzi voz prošao pored Lorenca Musetija 6:0, 6:3 i tako zakazao duel sa Stefanosom Cicipasom u polufinalu. A uz to je ućutkao sve svoje kritičare! 

Nedavno smo vidjeli Novaka kako igra na turnirima u Astani i Tel Avivu, a razlog za to je bio završni masters sezone. Da bi se igrači kvalifikovali za njega potrebno je da budu u prvih osam na svijetu, a Novak je bio daleko od tog mjesta. Ipak, provjerio je pravila i vidio da ipak ima šansu da se kvalifikuje jer osvajač jednog grend slema u sezoni automatski dobija mjesto na završnom mastersu ukoliko se plasira u prvih 20 u ATP trci. Kada se to pravilo otkrilo, odmah su krenule kritike!

Nekadašnja Olimpijska šampionka Monika Puđ je odmah krenula da priča kako to nije fer jer ne postoji identično pravilo u VTA.

"Pomalo sam zbunjena vestima koje sam pročitala danas. Dakle, Đoković se plasirao na ATP finale u Torinu jer je osvojio Vimbldon (iako nije bilo bodova), ali Ribakina se nije kvalifikovala za WTA finale iako je isto osvojila Vimbldon, jer na njemu nije bilo bodova", zapitala se Portorkinanka, da bi joj vrlo brzo stigla informacija da ATP i WTA nisu iste organizacije koje imaju različita pravila. Čak i da imaju - Ribakina nije u 20 najboljih igračica svijeta...

Potom se javio i Kameron Nori, Britanac koji se nadao da bi mogao na završni masters ako osvoji turnir u Parizu. Rekao je da nije fer to što se Novak kvalifikovao na završni masters. 

"Novak se očigledno kvalifikovao sa Vimbldona, tako da to izgleda malo čudno. Ne znam da li je to pravilo bilo i ranije, ali mi djeluje nepravedno. Valjda i za Nika Kirjosa. Izgubio je finale i nije dobio ništa", rekao je Nori koji neće igrati na završnom mastersu u Torinu.

A onda im je Novak svima začepio usta!

POGLEDAJTE SEMAFOR! 

Izvor: printscreen/twitter/livetennis

Poslije maksimalnog broja poena osvojenog u Astani i Tel Avivu srpski teniser se našao na 12. mjestu ATP trke. Zatim je prvo počistio sa terena Maksima Kresija, potom Karena Hačanova, a na kraju i Lorenca Musetija za plamsna u polufinale Pariza.

Samim tim osvojio je nove bodove i sada u ATP trci ima 3.080 bodova i osmi je! To znači da bi se kvalifikovao za završni masters i da ne postoji pravilo po kome su grend slem šampioni povlašteni!

Tako da je Novak ponovo sa svojom igrom na terenu odgovorio svima koji su ga napadali. Pošto su na turniru ostali samo igrači koji su se već kvalifikovali na završni masters, nema nikoga ko bi mogao da ugrozi srpskog tenisera i prestigne ga, tako da će ostati minimum osmi do završnog mastersa, a ima šansu i da prestigne Andreja Rubljova na sedmom mjestu.

Na posljednjem turniru sezone Đoković će se boriti za još bodova, da poboljša svoje mjesto na ATP listi pred početak naredne sezone i da bude u što boljoj poziciji kada stignu turniri koje prošle godine nije smio da igra. A na završnom mastersu igraće Karlos Alkaraz, Rafael Nadal, Stefanos Cicipas, Kasper Rud, Danil Medvedev, Feliks Ože-Aljasim, Andrej Rubljov i naravno, iako nekima to smeta, Novak Đoković!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC