• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković ide na Australijan open! Kraj drame - velika pobjeda srpskog tenisera, ukinuta zabrana!

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković dobio je najljepše moguće vijesti iz Australije nakon pobjede nad Stefanosom Cicipasom jer sada ne postoje prepreke da igra svoj omiljeni turnir.

 Novak Đoković ide na Australijan open Izvor: Instagram/@DjokerNole/Printscreen

Srpski teniser Novak Đoković moći će nesmetano da učestvuje na predstojećem Australijan openu pošto mu je ukinuta zabrana ulaska u ovu zemlju. Poslije velikih komplikacija prethodne godine i drame koju je Srbin proživio u Melburnu, poništena mu je viza za Australiju na tri godine, međutim usljed očiglednih novih okolnosti - potvrđeno je da ta odluka više ne važi i tako će Srbin moći da igra na turniru koji je osvajao devet puta.

Australijski list "Gardijan" prenosi da je novi ministar za imigracije Endrju Džils odlučio da Novak Đoković dobije vizu za ulazak u zemlju, čime je sramna odluka prethodne vlasti poništena.

Novak Đoković je u Australiju ušao početkom januara sa dokumentom o "izuzeću" koji mu je dodijelio Teniski savez Australije, međutim poslije toga je uslijedio potpuni haos. Odmah na aerodromu je odlučeno da izuzeće koje je Đoković dobio na osnovu skoro preležane bolesti nije validno po australijskim zakonima, tako da je odmah saslušan i odveden u centar za migrante. Poslije nekoliko dana - pušten je na slobodu pošto je utvrđeno da australijske vlasti nisu pravilno postupile, da bi ubrzo potom ministar Aleks Houk iskoristio diskreciono pravo da mu poništi vizu jer postoji opasnost da će "širiti teorije protiv vakcinisanja", što je samo po sebi bilo suludo.

Đoković nikada nije govorio protiv vakcina, čak je i donirao ogroman novac tokom najgoreg talasa pandemije, a po ukidanju vize automatski se uvodi zabrana ulaska na tri godine.

Kao i u mnogim slučajevima sličnim ovom, takva zabrana se može ukinuti ako postoje valjani osnovi za to, a pošto Đoković nije prekršio nijedan zakon - dozvoljeno mu je da se takmiči na Australijan openu 2023. Taj turnir počinje već 16. januara i na njemu će Đoković juriti desetu titulu, odnosno 22. grend slem.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC