• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković otkrio hoće li ići na Australijan Open! Novaku stigle najbolje vijesti, evo kako ih je dočekao!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Srpski sportista dobio sjajne vijesti tokom turnira u Torinu pa već može da pravi planove o putovanju u Melburn i borbama za 10. Australijan open.

 Novak Đoković o Australijan Openu Izvor: Profimedia

Najbolji srpski teniser Novak Đoković blista na turnirima u finišu sezone - u Parizu je igrao finale, a u Torinu protiv najboljih na svijetu obezbijedio polufinale poslije samo dva meča u grupnoj fazi. Situacija je još bolja kada se ima u vidu da je Srbin sjajne vijesti dobio sa drugog kraja svijeta - Novak će narednog januara igrati Australijan open, nakon što mu je ukinuta trogodišnja suspenzija zbog problema sa vizom.

Lijepe vijesti koje su stigle juče oduševile su najboljeg tenisera svih vremena, a on je poslije rutinske pobjede nad ruskim teniserom Andrejem Rubljovom pričao i o Australiji. Zna se da je Melburn jedan od njegovih omiljenih gradova u kalendaru, a da je upravo u Australiji osvojio najviše grend slem titula - čak devet!

"Naravno, bio sam veoma srećan što sam juče primio vijest. Očigledno je bilo olakšanje znajući kroz šta smo ja i ljudi koji su mi najbliži prošli ove godine sa onim što se desilo u Australiji i poslije Australije. Sigurno nisam mogao dobiti bolje vijesti - čak ni tokom ovog turnira", rekao je Novak nakon pobjede protiv Andreja Rubljova. Pogledajte detalje sa meča protiv Rusa:

Novinare je zanimalo da li su te vijesti uticale na njega da u Torinu podigne nivo igre, a zatim je bilo priče i o tome kako je duga pauza uticala na njegov finiš sezone. Zbog toga što nije vakcinisan Novak Đoković je propustio cijelu američku turneju, a zatim se vratio na turnire furiozno, titulama u Tel Avivu i Astani, borbom za trofej u Parizu i sjajnim partijama u Torinu.

"Da li je to uticalo na moju današnju igru? Volio bih da vjerujem da jeste. Zašto da ne? Mislim da to što nisam igrao turnire nije previše uticalo na mene, jer sam upoznat šta treba da uradim da bih se pripremio za svaki meč. Naravno, pošto sada imam čistu situaciju za ono što radim van sezone i početak sezone u Australiji ublažilo je pritisak koji sam osjećao ja i moj tim. Sama ta čista situacija čini situaciju odličnom za nas. Australijan open je moj najuspješniji grend slem. Tamo sam ostavio neke od najboljih uspomena. Naravno, želim da se vratim tamo, želim da igram tenis, da radim ono što najbolje radim, nadam se da ću imati sjajno australijsko ljeto", rekao je Novak Đoković.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC