• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vraća se Novak - igra i prije Australijan opena! Otkriven plan srpskog tenisera, poznato je gdje počinje sezonu!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Najbolji sportista Srbije igraće u Melburnu, ali i na jednom od turnira koji prethodne prvom grend slemu sezone.

 Novak Đoković igra u Adelejdu Izvor: Instagram/@DjokerNole/Printscreen

Najbolji teniser svih vremena Novak Đoković imaće priliku da u Australiji stigne do 22. grend slem titule u karijeri i tako se izjednači sa Rafaelom Nadalom. Ipak, turnir u Melburnu neće biti prvi za srpskog sportistu u 2023. godini, pošto njegova sezona počinje ranije. Pomalo iznenađujuće jer prethodnih godina to nije bila praksa, Novak će igrati u Adelejdu!

Na zvaničnom sajtu najboljeg srpskog sportiste navodi se da sezona za Novaka Đokovića počinje na turniru u Adelejdu koji pripada seriji 250. Za sada je potvrđeno da će na ovom turniru igrati Janik Siner i Endi Marej, a treba očekivati još nekoliko igrača iz samog svetskog vrha. Njima će to biti posljednja provjera pred Australijan open koji počinje 16. januara i na koji se Đoković vraća poslije godinu dana pauze.

Podsjećamo, prethodne sezone Novaku je bilo zabranjeno da se takmiči u Australiji zbog problema sa vizom. Nevakcinisani Đoković prvo je dobio dozvolu za ulazak u zemlju, a zatim i dozvolu da igra Australijan open, međutim... Pravila su se mijenjala u hodu, pa je najbolji srpski sportista bio žrtva birokratije tadašnjeg režima. U međuvremenu se promenila vlast u Australiji, a stigla su i uvjerenja da će Novak Đoković moći slobodno da uđe u zemlju.

Zbog toga će Novak gotovo čitav januar provesti u Australiji. Nakon što u Dubaiju odigrao egzibicioni turnir "World Tennis League" preseliće se u Adelejd (2-9 januar) na turnir koji je osvojio samo jednom u karijeru - davne 2007. godine. Novaka Đokovića zatim čeka Melburn gdje ima priliku da ispiše tenisku istoriju!

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC