• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija može da pobijedi svakog, ali samo pod jednim uslovom! Selektor donio medalju poslije 10 godina, sad hoće na OI!

Autor Dragan Šutvić

Selektor rukometne reprezentacije Srbije Toni Đerona okupio je svoj tim u Staroj Pazovi i započeo pripreme za Svjetsko prvenstvo.

 rukometaši srbije počeli pripreme za svjetsko prvenstvo Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

Rukometna reprezentacija Srbije okupila se i počela pripreme za Svjetsko prvenstvo koje se od 11. do 29. januara održava u Poljskoj i Švedskoj. Većina rukometaša na čelu sa selektorom Tonijem Đeronom stigla je u Staru Pazovu, a igrači iz Bundeslige će se priključiti naknadno u narednim danima. 

Selektor Đerona je već objavio spisak sa 23 imena, a nakon osvajanja medalje na Mediteranskim igrama španski stručnjak na čelu Srbije jedva čeka da izvede "orlove" na teren. 

Prvu nedjelju ćemo iskoristiti da vidimo u kakvom su stanju igrači, neke da odmorimo, druge da testiramo. Svi željno iščekujemo ovaj turnir u nadi da ćemo biti u boljem zdravstvenom stanju nego na Evropskom šampionatu. Ovi momci kada su zdravi mogu da pobijede bilo koga i zato je prioritet da svi budu što spremniji. Ne opterećujemo se rezultatom, ali je cilj iskoristiti ono što Svjetsko prvenstvo pruža, a to je prilika da se obezbijede kvalifikacije za Olimpijske igre”, rekao je po dolasku selektor Đerona.

Oglasio se i Miloš Orbović koji je naglasio da igrači jesu jako umorni nakon iscrpljujućeg prvog dijela sezone, ali da kada se igra za Srbiju ništa nije teško. 

Fenomenalan je osjećaj! Ubijeđen sam da svako od nas jedva čeka da dođe ovdje, da se družimo, da igramo i predstavljamo našu zemlju, jer od toga nema ništa ljepše. Klupski i reprezentativni rukomet se ne mogu porediti, koliko god da smo umorni, za Srbiju uvijek ima snage i želje", naglasio je on. 

Jedan od najiskusnijih Bogdan Radivojević je istakao da bi sve što je do sada uradio u karijeri zamijenio za medalju sa nacionalnim timom. 

”Nezahvalno je pričati o potencijalnim rezultatima već sada, ali svi imamo najviše ambicije i ciljeve. Lično, sva svoja postignuća bih mijenjao za medalju sa reprezentacijom! Nadamo se najboljem, sve je na nama, na tome da se što bolje pripremimo, ostanemo zdravi i damo sve od sebe", zaključio je on. 

Srbija će 5. januara otići put Švedske gdje će odigrati dva meča sa domaćom selekcijom koji će biti posljednje provjere pred Mundijal koji počinje 11. januara. 

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC