• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MMA zvijezda pronađena mrtva: Bio sluga vođi Čečena, a onda ga iznevjerio - MISTERIJA zbog njegove smrti!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

MMA borac iz Čečenije Abdul-Karim Edilov (30) pronađen je mrtav u svom stanu.

 Abdul-Karim Edilov pronađen mrtav Izvor: Printscreen/youtube/@realnews133

Penzionisani MMA borac i nekada izuzetno uspješni bokser Abdul-Karim Edilov (30) pronađen je mrtav u svom stanu, a kako vlasti navode uzrok smrti je nepoznat kao ni okolnosti da li je u pitanju prirodna smrt ili ubistvo.

Abdul-Kerim Edilov je bio izuzetno uspješan MMA borac, međutim najveća svjetska organizacija UFC otpustila je asa zbog činjenice da je bio lični sluga čečenskog vođe Ramzana Kadirova, kao i zbog njegovog odnosa prema LGBT zajednici. Edilov je godinama uživao u luksuzu kojeg mu je pružao vođa Čečenije, a zauzvrat MMA zvijezda trenirala mu je sinove, brinuo se o njima, a ovaj ga je čak promovisao u zamjenika premijera.

Ovako izgleda Edilov:

Negdje u trenutku kada je tek počinjao rat u Ukrajni, ovaj 30-godišnji borac iznenada je izgubio povjerenje prvog čovjeka Čečenije. Iz nerazjašnjenih razloga je pao u njegovu nemilost i ostao je ubrzo bez svega što je stekao. Nakon ovih novosti, Edilov se povukao i javnost je o njemu malo znala, da bi u četvrtak 29. decembra bio pronađen mrtav.

Mnogi su uvjereni da Kadirov ima veze s iznenadnom smrću ovog borca, ali za sada nikakvih informacija. Aktivisti koji su protiv vlasti Kadirova objavili su ovu vijest i sigurno je da ćemo od njih u narednim danima dobiti više informacija o tome šta se desilo.

Abdul-Karim Edilov je u MMA karijeri odradio ukupno 21 borbu i ostvario je učinak od 17 pobjeda i četiri poraza. Devet borbi je dobio nokautom, sedam predajom i jedan odlukom. Edilov se nakon odlaska iz MMA posvetio boksu. Išlo mu je dosta dobro i dobio je četiri borbe koje je imao. Sve četiri je uzeo nokautom. Nosio je nadimak Čečenski lav, bio je izuzetan borac, ali očigledno mu je politika na kraju došla glave.

Možda će vas zanimati

Tagovi

MMA

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC