• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Novak Đoković Grigor Dimitrov Australijan open prenos uživo
 Novak Đoković Grigor Dimitrov Australijan open prenos uživo

I KAD JE NOVAK "RANJEN", NIKO MU NIJE RAVAN: Đoković srušio balkanskog brata, ČETIRI pobjede do titule!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Velika pobjeda Novaka Đokovića nakon više od tri sata patnje protiv Grigora Dimitrova.

 Novak Đoković Grigor Dimitrov Australijan open prenos uživo Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena pošto je pobijedio uvijek neugodnog bugarskog tenisera Grigora Dimitrova 3:0 (7:6, 6:3, 6:4), ali je meč bio daleko teži nego što to rezultat pokazuje. Mučio se Đoković u prvom setu zbog povrede, pošto je Bugarin uspio da produži set za više od pola sata, jer je nakon prve set-lopte za Noleta, uspio da napravi preokret i da čak dođe do prilike da povede.

Poslije finalnog poena, pao je na pod i djelovalo je da je povrijeđen jer je tražio medicinski tajm-aut, da bi poslije toga zapravo zaigrao bolje i srušio je Dimitrova, iako je čak Bugarin podigao nivo igre.

Bio je to najteži meč za Đokovića u ovoj godini, proveo je više od tri sata na terenu, ali je na kraju sve dobro završeno i sve mora da bude posvećeno oporavku od povrede. Biće neophodno jer je naredni "izazivač" Aleks de Minor, jedan od najbržih igrača na svijetu koji će imati podršku domaće publike.

Taj meč je na programu u ponedjeljak, najvjerovatnije u sličnom terminu kao što je i danas igrao Đoković.

Detalje meča potražite klikom na karticu "Razvoj događaja".

Možda će vas zanimati

12:20

KRAJ! POBEDA ĐOKOVIĆA!

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Australijan opena pošto je pobedio Grigora Dimitrova u tri seta. Bilo je dramatično u prvom setu, ali na kraju 7:6, 6:3, 6:4. 

U narednom meču Đoković će igrati protiv domaćeg tenisera Aleksa de Minora.

12:17

5:4 - Hajde!

Ostaje u setu Bugarin, ali sada će Đoković servirati za plasman u osminu finala. Kao i obično pred ovakve gemove, Đoković se pokrio peškirom po glavi kako bi se maksimalno koncentrisao.

12:15

5:3 - Još samo jedan!

Nervira se Novak zbog toga što ga "neće" kod nekih poena, vikao je i svom timu...

Izvor: Eurosport/Screenshot

12:06

4:3 - Opet brejk!

Neverovatno kako se vratio Dimitrov, ni iz čega, uspeo je da osvoji i drugi brejk, ali i dalje Đoković ima prednost. Ono što ne valja je da deluje baš iscrpljeno... I na sve to Bugarin lako uzima gem na svoj servis.

11:56

4:1 - BREJK!

Sada već revija brejkova... Odmah je oduzeo servis Dimitrovu, treći put u ovom setu, ali ima probleme i zbog toga je pozvao medicinski tajm-aut. Da se se spremi za nadamo se ne više od tri gema.

11:55

3:1 - Ovo je iznenađenje!

Pravo niotkuda je Dimitrov napravio brejk na Novakov servis i tako se, videćemo na koliko dugo, vratio u meč. Možda se Nole i opustio...

11:49

3:0 - BREJK!

Kako igra Novak u ovim trenucima, kao pesma... Još jedan brejk i sada je na tri gema daleko od pobede. Nažalost, ovo cela Srbija ne može da gleda. Podigao je pesnicu i proslavio!

Izvor: Eurosport/Screenshot

11:44

2:0 - UH!

Mnogo težak gem za Đokovića, posle dve odbranjene brejk šanse je potvrdio brejk.

Izvor: Twitter/Screenshot/CristinaNCL

11:41

SKANDAL!

Meč Novaka Đokovića i Grigora Dimitrova neće biti nastavljen na Eurosportu 1. To je potvrdio komentator Smiljan Banjac objasnivši da to "nije do srpskog Eurosporta". Dodao je da meč može da se gleda na Eurosport plejeru, odakle će vam MONDO, sada već ekskluzivno, prenositi dešavanja sa meča.

11:33

1:0 - BREJK! Bravo, Nole!

Odmah je Đoković napravio brejk na startu drugog seta protiv Dimitrova posle drame. Čak deset minuta je Novak "cedio" Dimitrova i nakon druge brjk šanse i tri izjednačenja, došao je do novog brejka na startu meča, kao u prvom setu. Nadamo se da će za razliku od tog seta, sada uspeti da zadrži prednost do kraja i da privede meč kraju.

11:31

Nestade prenos!

Iz nekog razloga na Eurosport 1, televiziji koju je prethodno kritikovao Đoković, sada više nema prenosa srpskog asa, nego Mareja i Bautiste-Ahuta.

11:21

SET! 2:0 ZA NOVAKA!

Kako je izgledalo na kraju prvog seta, odlično se završilo! Novak Đoković je poveo 2:0 protiv Dimitrova jer je drugi set dobio daleko lakše 6:3.

Izvor: Profimedia

11:17

5:2 - Još gem!

Ovo je već druga brzina koju Bugarin ne može da prati...

11:14

4:2 - BRAVO!

Evo ga brejk za Novaka, mirisalo je da će popustiti Bugarin kao i u prvom setu čim je srpski as pojačao. Nije uspeo na prethodni servis Dimitrova, sada jeste, tako da sada navijamo da se ne ponovi ono pre sat vremena - kada je olako prepustio sve protivniku.

11:08

3:2 - Dobar gem!

Đoković za sada kontroliše dešavanja na njegov servis i nakon napornih dvadesetak minuta, mala pauza.

11:05

2:2 - Uh!

Imao je tri brejk šanse Đoković u ovom gemu koji je trajao 11 minuta, ali uz mnogo sreće se Bugarin izvukao. Uspeo je da "ukrade" poen Đokoviću tako što je odigrao smeč "iza glave", pogodio je savršen ugao i naterao srpskog tenisera da se baci na zemlji, a nakon toga je servisom izjednačio...

Izvor: Eurosport/Screenshot

10:49

2:1 - Ovo je dobro!

Još jedan siguran servis gem za Novaka Đokovića, koji se u međuvremenu presvukao, što smo već viđali na Austraijan openu gde je vrlo vruće. Praktično posle svakog seta Đoković menja majice jer su natopljene znojem, a kakav je bio prvi set, dobro je da nije tri promenio.

10:47

1:1 - Ne da se Bugarin!

Iako je na dramatičan način izgubio prvi set, bugarski teniser Grigor Dimitrov ne popušta na svoj servis, sve deluje da će ovo biti prilično dugačak meč.

10:43

1:0 - Dobro je!

Delovao je Đoković jako umorno posle prvog seta, tražio je medicinski tajm-aut i hteo je da vidi kako će se osećati nakon iscrpljujućeg početka, ali dobra vest je da deluje bolje.

10:36

Odmah je zvao medicinski tajm-aut!

Đoković ima problem sa zadnjom ložom i to je jasno, pa je zvao medicinski tajm-aut i trenutno dobija masažu na terenu.

Izvor: Eurosport/Screenshot

10:27

SET! VODI NOLE 1:0!

Novak Đoković je posle velike drame dobio prvi set 7:6. U taj-brejku je dobio 9:7 i sada se lakše diše... Neverovatan set smo gledali i deluje da je Nole sada uložio i poslednje napore kako ne bi bio u "minusu" posle prvog seta. Volejom na mreži je srušio Bugarina u prvom setu, a onda pao na zemlju.

10:26

5:2 u taj-brejku!

Poklanja sada Dimitrov kao na traci i Đoković je na dva poena od dobijanja jako čudnog seta...

10:23

3:1 u taj-brejku za Novaka!

Odličan početak, kao da se stegao Bugarin u ovim trenucima...

Izvor: Eurosport/Screenshot

10:21

6:6 - Igraće se taj-brejk!

Prava drama u Melburnu, sada je Dimitrov propustio dve set-lopte i sve će biti rešeno u dodatnom gemu...

10:14

5:6 - Potpuni preokret!

Olako je Dimitrov došao do preokreta, servisima je izluđivao Đokovića, a igra srpskog tenisera se u potpunosti ugasila u poslednjih petnaestak minuta. Od tri set-lopte, do gema u kome mora da "spasava živu glavu". Ipak je povreda ozbiljnija nego što je izgledalo.

10:11

5:5 - Iznenađenje!

Dimitrov se odjednom vratio u meč i iskoristio prvu brejk loptu... Deluje da se Nole nešto lošije kreće nego na početku meča i to je iskoristio Bugarin, naravno uz kombinaciju boljih riternova.

10:04

5:4 - Najduži gem do sada!

Imao je Đoković čak tri brejk-šanse protiv Dimitrova, ali ih nije iskoristio. Na kraju je posle osam minuta - asom došao do gema sve bolji Bugarin...

Izvor: Profimedia

9:55

5:3 - Tu je i servis!

Čudan set za sada, Đoković kao da je na zagrevanju, ne igra se naročito strašan tenis koji iziskuje velike napore, sada je Đoković rutinski dobio set i to servisima.

9:46

4:2 - Uh!

Najbolji gem do sada, Đoković je bez greške došao do 4:2, a možda ga je i "Hajde, Rodžer" isprovociralo sa tribina. To je zbog toga što su Dimitrova zvali "Bejbi Federer".

Izvor: Profimedia

9:43

3:2 - Za sada mirno

Pokušao je Đoković da natera Grigora na još nekoliko grešaka, ali se malo stabilizovala igra kod Bugarina. Zaigrao je bolje nego na početku i sada je opet "odbranio" servis. Čini se da Đoković još ne forsira i ne igra na svom maksimumu, verovatno osluškujući svoje telo.

9:36

3:1 - Bravo!

Malo duži poeni, ali Đoković za sada odlično igra sa osnovne linije i Dimitrov ne može nikako da mu odgovori. Nije veliki atleta i to zna da koristi srpski as...

9:32

2:1 - Upisao se Dimitrov!

Nije ovo bio lak gem za Bugarina, ali je važno za njega da se "upisao" na semafor iako do sada ne pruža naročito dobar nivo tenisa. Dugo nije igrao protiv Đokovića, i njemu je potrebno da se privikne...

9:27

1:1 - Dobro je!

Novak Đoković je potvrdio brejk iako to nije bilo nimalo lako. Krajem gema Dimitrov je pojačao kvalitet svog tenisa, došao j i do "djusa" zbog Noletove greške, ali za sada vrlo dobar početak srpskog tenisera i važno je da nije ušao u nervozu zbog dobro poznatog problema koji ga muči.

9:20

1:0 - BREJK!

Nije moglo da počne bolje za Novaka Đokovića. Unervozio se na početku Grigor Dimitrov, napravio nekoliko grešaka, pa je Đoković došao do brejka odmah na startu meča.

9:09

Stigao je Novak!

Teniseri su izašli na teren i uskoro će početi meč...

Izvor: Eurosport/Screenshot

9:00

Pogled na Novakovu nogu!

Izvor: Eurosport/Screenshot

8:32

Obrt!

I dalje je bandaža na nozi...

8:27

Važna vest!

Novak Đoković je uoči meča promenio planove i zakazao je trening na "Rod Lejveru", na sat vremena pred duel. Ono što je zanimljivo je da se pojavio bez bandaže na butini, što zvuči kao dobra vest jer ga je zadnja loža mučila već više od dve nedelje. Videćemo da li se stanje popravilo...

Izvor: Printscreen/Eurosport

8:26

Kakav je skor?

Novak Đoković ima sjajan skor protiv Grigora Dimitrova, moglo bi se reći da mu Bugarin "baš leži". Do sada su se sastajali čak deset puta, a Nole je dobio devet susreta. Bugarin je jedini trijumf ostvario još pre deset godina, na šljaci u Madridu, dok je zanimljivo da još od 2019. godine nisu igrali međusobni duel.

Izvor: Mondo/Stefan Stojanović

8:24

Dobro došli u MONDO live!

Novak Đoković od devet časova po srpskom vremenu igra meč trećeg kola Australijan opena. "Izazivač" za plasman u osminu finala je Grigor Dimitrov, teniser iz Bugarske, koga Nole vrlo dobro poznaje. Nakon pobede nad Kuakom, poručio je da su njih dvojica "balkanska braća", ali danas takvog odnosa neće biti - ipak je veliki ulog na talonu.

Ostanite uz MONDO i pratite sa nama meč Novak Đoković - Grigor Dimitrov uživo iz minuta u minut.

Izvor: Profimedia

UKRATKO

  • Novak Đoković - Grigor Dimitrov 3:0 (7:6, 6:3, 6:4)
  • Đoković ima devet pobeda u deset mečeva protiv Dimitrova
  • Pobednika u osmini finala čeka Aleks de Minor
učitaj još +

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sssss

Bravo Nole!

Najnovije