• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjeloruskinju ismijavali, a sad im se osvetila! I Lukašenko se oglasio poslije pobjede, evo šta joj je poručio! (VIDEO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sjajna bjeloruska teniserka osvojila Australijan open i postala zvijezda dana svjetskog sporta.

 Arina Sabalenka osvojila Australijan open Izvor: Profimedia

Bjeloruska teniserka Arina Sabalenka (24) osvojila je Australijan open pobjedom protiv kazahstanske predstavnice Jelene Ribakine - i to na desetogodišnjicu istorijskog uspjeha svoje zemljake, Bjeloruskinje Viktorije Azarenke. Ona je u istom periodu 2013. takođe podigla titulu u Melburnu i obradovala navijače.

Poznati teniski novinar Ben Rotenberg podsjetio je na to da je prije pet godina Sabalenka bila ismijavana na istom mjestu, na Rod Lejver areni. Tada je kao tinejdžerka igrala protiv domaće takmičarke Ešli Barti, a publika joj je dobacivala i zbijala šale na njen račun. I domaćoj teniserki bilo je neprijatno, a Bjeloruskinja sigurno to nije zaboravila.

U međuvremenu, Sabalenka je nastavila da napreduje, stizala je do polufinala Vimbldona i US opena (dva puta), a zanimljivo je da je upravo na Australijan openu 2021. napravila svoj dotad najbolji rezultat i ušla u četvrtfinale pobijedivši legendarnu Serenu Vilijams. I poslije toga je padala, ustajala, suočavala sa zabranom nastupa na Vimbldonu prošle godine zbog zemlje iz koje dolazi, a za sve to vrijeme je postajala sve bolja igračica.

Kao što je i bilo očekivano, teniserku koja živi i radiu Majamiju u prethodnih godinu dana nerijetko su pitali za rat u Ukrajini, o čemu se oglasila i pred osvajanje titule u Melburnu, riječima: "To je zaista užasno, jer niko ne podržava rat. Niko." Dok se takmičila bez istaknute zastave, u njenoj domovini su slavili njene pobjede, a među radosnima zbog Arininog uspjeha je i bjeloruski predsjednik Aleksandar Lukašenko, koji je nazdravio u njeno ime i poželio joj "ličnu sreću, zdravlje i nove pobjede".

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC