• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grend slem šampionku kaznila njena država! Igraš tenis sa Ruskinjama? Od nas nećeš dobiti novac!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Nevjerovatna odluka Letonije koja je "zavrnula slavinu" svojoj najboljoj teniserki Jeleni Ostapenko.

 Olimpijski komitet Letonije suspendovao Jelenu Ostapenko Izvor: Profimedia/CHRISTOPHE SAIDI/SIPA

Olimpijski komitet Letonije privremeno je suspendovao svoju najbolju  teniserku Jelenu Ostapenko, kao i još dvoje manje poznatih takmičara u biciklizmu (Tom Skujinš i Krist Nejland) zbog toga što su se takmičili u sportovima u kojima je dozvoljen nastup ruskim i bjeloruskim sportistima. Nije u pitanju veliki novac, bar u slučaju Ostapenko, pošto će u februaru ostati bez 1.700 evra, a biciklisti po 300 i 200, međutim "mrlja" ostaje.

Potez države, inače uoči Dana žena, ostavio je teniske navijače u šoku pošto Jelena Ostapenko ne može da utiče na WTA i određuje da li će ruske i bjeloruske teniserke biti na žrijebu, odnosno kao i većina njenih kolega i koleginica trudi se da se ne miješa u politiku. Štaviše, tenis radi na tome da i na Vimbldon vrati ruske i bjeloruske sportiste...

Povodom simboličnog poniženja u javnosti Jelena Ostapenko se još nije oglasila, ali ne sumnjamo da hoće pošto je oduvijek važila za teniserku koja kaže sve što želi i ne boji se da bilo koga razljuti. Još ako na to uzmemo u obzir da je Ostapenko porijeklom iz ukrajinskog Zaporožja (tamo joj živi baka) i da je često isticala da je posebno ponosna što predstavlja Letoniju, teško da će je sankcije koje joj je uvela njena država obeshrabriti.

Podsjetimo, Ostapenko je rođena 1997. u Rigi i najpoznatija je po tome što je sa 20 godina osvojila Rolan Garos, pravo niotkuda. Najbolji plasman imala je 2018. godine kada je bila peta teniserka svijeta, a danas je na 26. mjestu WTA liste.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC