• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbija "potopila" Crnu Goru u Podgorici: Ovako igraju šampioni, sad je blizu Los Anđeles!

Autor Dragan Šutvić

Fantastičan rezultat za Srbiju, koja je sada blizu cilja.

 vaterpolisti srbije pobijedili crnu goru  Izvor: MN PRESS

Vaterpolisti Srbije odigrali su i treći meč na kvalifikacionom turniru Svjetske lige u Podgorici, a ovog puta savladana je domaća selekcija - 11:9! Najzaslužniji za trijumf srpskog tima bio je iskusni golman Branislav Mitrović koji je "spustio rampu" i zaustavio udarce Crnogoraca na meču koji bi mogao da ima veoma veliki značaj.

Za razliku od prva dva meča - pobjede nad Australijom i poraza od Grčke, Srbija se danas u Podgorici manje mučila. Iako je rival bio veoma kvalitetan i na početku susreta igrao fantastičan vaterpolo sa mnogo spuštanja lopte centrima, koji su u gotovo svakom napadu izvlačili isključenje srpskih igrača, tim Uroša Stevanovića je znao kako do pobjede.

Srbija je do prve prednosti (5:4) stigla tek pogotkom Vuka Milojevića, ali pravi heroj pobjede nad Crnogorcima je čuvar mreže Branislav Mitrović. Razbranio se Mitrović čim su šutevi crnogorskih vaterpolista prestali da budu savršeni, a cijeli tim proigrao je zbog njegovih intervencija. Svaka zaustavljena lopta davala je samopouzdanje Mitroviću, a on ga dijelio na ravne časti ostatku tima, pa su od treće dionice ovog meča nerešiva enigma postajali Strahinja Rašović, Nemanja Ubović i Marko Radulović.

Nakon ove pobjede Srbija se primakla Špancima, koji su jedini neporaženi tim u dosadašnjem toku turnira. Neočekivani poraz od Grčke mogao je da zakomplikuje situaciju Srbiji, ali pobeda nad Crnogorcima je novi signal da neće biti problema da se na kvalifikacionom turniru u Podgorici završi među tri najbolje selekcije. Podsjećamo, po tri tima iz oba dijela kvalifikacija igraće na Završnom turniru ovogodišnjeg izdanja Svjetske lige. Finale će biti u Los Anđelesu krajem juna i početkom jula.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC