• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRVI PORAZ SRBIJE OD VELIKOG RIVALA! Obrnule su se stvari, sada su oni sila

Autor Haris Krhalić

Srbija izgubila od Grčke u vaterpolu u meču Svjetskog kupa

 Grčka Srbija vaterpolo Svjetski kup Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije doživjela je prvi poraz na zvaničnim takmičenjima od Grčke, 14:16 (2:4, 1:4, 6:5, 5:3). Tim Srbije izgubio je u 2. kolu kvalifikacija za Svetski kup u Podgorici, na turniru na kojem je u četvrtak, u prvom kolu savladao Australiju. U petak uveče, u duelu sa Grčkom nažalost dogodilo se ono što je u ovom trenutku vjerovatno realnost, jer Grčka već ima afirmisan tim, dok je ekipa Uroša Stevanovića ekipa u nastajanju, i to nažalost trenutno bez kapitena Nikole Jakšića, kome je klub Novi Beograd zabranio da dođe u Crnu Goru. 

U subotu u 17.30 Srbija će protiv Crne Gore vjerovatno rješavati pitanje odlaska na finalni turnir u Los Anđeles.

Kada je u pitanju utakmica, Grčka je dominirala do sredine treće četvrtine. Odlična realizacija igrača više omogućila je rivalu da krajem prve i u drugoj četvrtini napravi seriju 6:0, povede 8:2 da bi post Srbije prekinuo svojim trećim golom Dušan Mandić 58 sekundi prije velikog odmora, prenio je Vaterpolo savez Srbije.

Imao je protivnik 9:3 I 10:4 u trećem dijelu i činilo se da bi srpski tim mogao da doživi ubjedljiv poraz. Međutim izabranici Uroša Stevanovića su zaigrali daleko bolje a ton je davao Strahinja Rašović koji je u trećih osam minuta tri puta bio precizan. Probudio se u napadu Lukić i posle tri četvrtine bilo je 9:13.

Bolja igra je pokazana i u završnom dijelu. Istina, nije bilo snage da se napravi potpuni preokret. Iskusniji Grci su odolijevali, Srbija je prilazila na minus od dva gola, preko Strahinje Rašovića i Lukića (12:14). Tada je na scenu stupio Genidunas, pogodio je iz teške pozicije a zatim i iz peterca. Pitanje pobjednika je bilo riješeno ali su Ranđelović i Janković do kraja utakmice učinili da poraz bude sa manjom razlikom, naveo je VSS.

SRBIJA: Mišović, Mandić 4, S.Rašović 5, Ranđelović 1, Lazić, Lukić 2, Drašović, V.Rašović, Stanojević, Ubović 1, Janković 1, Vučinić, Mitrović. Selektor: Stevanović.

GRČKA: Zerdevas, Genidunas 3, Skumpakis, Kalogeropulos, Funtulis 3, Papanastasiju 2, Gilas 1, Argiropulos 3, Solanakis 1, Kakaris 3, Alafragis, Vlahopulos, Zorztatos. Selektor Vlahos

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC