• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Irfan Smajlagić nakon trijumfa: "Cilj je stalno biti bolji, kao posljedica toga doći će Evropsko prvenstvo"

Autor Haris Krhalić

Selektor BiH Irfan Smajlagić govorio je nakon večerašnje pobjede nad Kosovom*

 irfan smajlagić Izvor: Anadolija/Samir Jordamović

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u utakmici 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, u tuzlanskom Mejdanu savladala je selekciju Kosova* rezultatom 25:18.

Nakon utakmice selektor "zmajeva" Irfan Smajlagić dao je izjavu za BHT1. 

Smajlagić je nahvalio večerašnjeg protivnika, naglasivši kako je očekivao baš ovako tvrdu utakmicu.

"Kosovo* je jedna disciplinovana i tvrda ekipa koja je tehnički potkovana. Oni imaju kontrolu tokom cijelog meče i znali smo da nas očekuje teška i tvrda utakmica. S obzirom da je u posljednjih sedam dana bio takav raspored i putovanja, reakcija igrača pojedinačno je uvijek drugačija. Znali smo da se utakmica igra 60 minuta, a protvinik se lomi 59. Prvi koji odustane i izgubi energiju odnosno disciplinu taj pada", rekao je Smajlagić pa dodao:

"Drago mi je zbog igrača, jer smo unatoč greškama stalno imali tu jednu taktičku vizuju kako moramo djelovati. Čekali smo svoju priliku. Zadovoljan sam pristupom i zalaganjem igrača. Cilj je biti bolji stalno, nastojim da igrači iz utakmice u utakmicu budu bolji i bolji. Kao posljedica toga će doći Evropsko prvenstvo, odnosno doći će rezultat ili neće".

Prvo poluvrijeme ovog meča nije donijelo mnogo golova ni na jednoj strani, a po Smajlagiću to je posljedica jako teškog rasporeda.

"Iza nas je jako teških sedam dana. Odradili smo trening, putovali cijeli dan pa odradili utakmicu. Sutradan smo se odmah vraćali, odradili trening regeneracije i to je jedno akumuliranje snage. Zbog svega toga mogu da razumijem taj ofanzivni dio igre, a u odbrani smo imali jednu veliku želju i viziju. S tim smo lakše prebrodili te greške iz napada", rekao je Smajlagić.

Naredne dvije utakmice "zmajevi" će igrati krajem aprila. Prvo ćemo 24.04 u Cazinu dočekati selekciju Slovenije, a nakon toga gostujemo u Crnoj Gori (30.04). 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC