• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski sportista ima BOLEST ZA KOJU NE POSTOJI LIJEK: Izgubio kosu i bradu, ostaće i bez obrva i trepavica!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Podijelio je fotografije da pokaže sa čim se bori, ali i upozorio da to nije zarazno.

 Ivan Buljubašić boluje od alopacije Izvor: Facebook/syd.wane/printscreen

Dugogodišnji vaterpolo reprezentativac Hrvatske i jedan od najbitnijih igrača tamošnjeg nacionalnog tima u prethodnog deceniji Ivan Buljubašić (35) podijelio je sa svojim pratiocima na društvenim mrežama informacije o bolesti koja mu je dijagnostifikovana. Ivan je u tekstu uz koji je priložio fotografije objasnio da će u narednom periodu izgubiti čak i obrve i trepavice, kao i dlake na ostatku tijela, a razlog je bolest za koju i dalje nema lijeka.

U pitanju je alopacije, zbog koje je Ivan Buljubašić već ćelav! On je već izgubio kosu i bradu, a u narednom periodu ostaće i bez svih ostalih dlaka, kako na licu tako i po tijelu. Smatra vaterpolista koji je u karijeri igrao za Mladost iz Herceg Novog, zagrebačku Mladost, Primorje iz Rijeke, Olimpijakos i Trst da bi zbog toga mogao da uplaši ljude koji su ga poznavali u drugačijem izdanju, pa ih je na to na vrijeme upozorio, uz napomenu da bolest nije zarazna i da on nije teško bolestan kako je počelo da se spekuliše!

"Evo da i to obavimo jer sad već čujem svakakve priče. Od toga da sam teško bolestan, da umirem, pa do toga da sam skroz poludio i zbog toga obrijao bradu i kosu. Ništa od navedenog nije istina. Nikad u životu nisam bio srećniji, ispunjeniji i zadovoljniji nego što sam sada. Fizički se osjećam odlično, a u porodici i braku samo cvjeta cvijeće. Ipak, da sve ne bi bilo baš tako ružičasto neko od gore je upleo svoje prstiće i dobio sam alopeciju. Za one koji ne znaju, to je autoimuna bolest koja napada folikul dlake. Ja sam ovaj put 'dobio' na lotu i izvukao najgori mogući oblik alopecije tzv. Alopeciju Universalis. Kod mene se otpadanje dlake nije zaustavilo samo na bradi ili kosi već se nastavilo širiti po cijelom tijelu. Uskoro ću najvjerovatnije ostati i bez obrva i trepavica. Ovim putem vas upozoravam da se ne preplašite kad me vidite. Uzroci alopecije mogu biti razni, nedovoljno je istražena, a lijek još nije pronađen i tu još uvijek ima puno prebacivanja iz šupljeg u prazno. Alopecija nije zarazna! Možete i dalje da se družite sa mnom. Dakle, osim što izgledam bolesno, uvjeravam vas da je sve odlično i da sam i dalje onaj 'normalni' Buljo. Nemam nikakvih problema sa svojim trenutnim stanjem, šale su uvijek dobro došle i obećavam da (supruga) Marina neće nikoga šamarati kao Vil Smit Krisa Roka kad mu je ovaj spomenuo ženinu alopeciju na prošlogodišnjoj dodjeli Oskara. Iskreno, najviše sam se brinuo kako će (ćerka) Noa reagovati na cijelu ovu naglu promjenu, al ona nam je svima još jednom dokazala da je malo čudo od djeteta i kao što se na crtežu može vidjeti tata je i dalje tata, bez obzira na izgled. Toliko od mene. Budite mi pozdravljeni i samo pozitivno i veselo", napisao je Ivan Buljubašić.

Pogledajte njegovu objavu i fotografije:

Buljubašić je tokom impresivne vaterpolo karijere osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, a ima svjetsko zlato iz Budimpešte 2017. godine i najsjajnije odličje sa Evropskog prvenstva u Zagrebu 2010. godine. Pored toga je osvojio još dvije bronze sa Svjetskih prvenstava, jednu bronzu sa Evropskog prvenstva, srebrno na Svjetskog kupu i čak šest medalja u Svjetskoj ligi. Impresivan učinak i jedna prilično velika sportska karijera.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC