• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković iskren nakon trijumfa: Šljaka mi najmanje odgovara, tempiram formu za Rolan Garos!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Novak Đoković poslije meča još jednom se zahvalio publici i govorio o uslovima na Srpska openu.

 đoković pres Izvor: Mondo/Slaven Petković

Maldi francuski teniser Luka van Aš pošteno je namučio Novaka Đokovića, koji je na kraju ipak uspio da dođe do pobjede na banjalučkoj šljaci rezultatom 2:1. 

Najbolji teniser svijeta nakon ovog trijumfa pohvalio je svog današnjeg protivnika, ali je imao i zamjerke na svoju igru u prvom te jednom dijelu drugog seta.

"Svaka čast za dobru igru, nije padao u igri, pogotovo set i po je vodio, nije promašivao, a ja sam imao greške koje su rezultovale gubitkom seta. Duplo je sporije od trening terena, nisam dobro udarao, trebalo mi je vremena da nađem ritam. To su bila dva različita nivoa, prva i druga polovina meča. Polovinom drugog seta sam pronašao igru, a u trećem kontrolisao, pogotovo servis. Dobro sam servirao. Bilo je grešaka sa osnovne linije, ali pronašao sam liniju, prebacio pritisak", rekao je Đoković pa dodao:

"Ovdje su najsporiji uslovi ikad gdje sam igrao. Znam da je bilo kiše i da je to uticalo. Mogli ste da vidite po dužini mečeva ovdje, jer je teško napraviti vinere. Moramo mnogo fizički da radimo da osvajamo poene".

Prvi reket svijeta još jednom je potvrdio da iako je odrastao na šljaci, nema velike ljubavi između njega i ove podloge.

"Svaki igrač ima svoje preference kada je u pitanju podloga. Ja sam odrastao na šljaci i najviše igrao kao mlad teniser u Srbiji, ali za moj stil igre, ona mi najmanje odgovara. Najviše mi prija tvrđa podloga, a ne šljaka, pogotovo ovakvi uslovi. Imao sam i puno izvanrednih pobjeda na šljaci i naravno dva puta osvajao Rolan Garos. Ali upoređujući sa drugim podlogama, moram mnogo više napora da uložim da nađem kvalitet igre. Dugi niz godina te uvodne nedjelje na šljaci su najizazovnije. Ne igram na željenom nivou, to obično dođe oko Rima i Rlan Garosa, tako i tempiram formu".

On se još jednom zahvalio publici u Banjaluci na izuzetnoj podršci.

"Fizički je bilo neophodno da se troši puno energije. Rekao sam tamo na terenu da sam pobijedio zbog publike i to zaista mislim. U jednom trenutku bio sam u nezavidnoj poziciji, nisam najbolje igrao i bilo mi je potrebno da dobijem tu energiju i podršku. Na tom sam im jako zahvalan, hvala svima na strpljenju. Nadao sam se da može da bude takva atmosfera, ponosan sam kad igram pred svojim narodom pred ovakvom podrškom".

U četvrtfinalu Srpska opena Novak Đoković će igrati protiv boljeg iz duela Lajović - Barer.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC